CFR Cluj își discută vânzarea

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 14 noiembrie 2014

558 cfr

Arpad Paszkany va ieşi din acţionariatul clubului şi se pare că a găsit persoana căreia să-i cedeze conducerea echipei la cârma căreia a stat vreme de 12 ani. El are deja un acord de principiu cu Ştefan Gadola, Peter Pal şi Ioan Socea, acţionarii principali de la Energobit, firmă care a sponsorizat CFR-ul în ultimii ani, şi care dispun deja de 27 la sută din acţiunile clubului.

Tot ce trebuie stabilit este cifra clară a datoriilor şi modul în care ele vor fi preluate de aceştia. Paszkany i-a anunțat deja pe cei trei că datoriile clubului se ridică la 2 milioane de euro, dar din informaţiile posibilor investitori acestea ar ajunge pe la 3 milioane de euro. De aceea, Ştefan Gadola a comandat un audit realizat de o firmă externă, una care nu are legături cu Arpad Paszkany, auditul fiind gata joi.

“Arpad a luat decizia să se retragă din acţionariatul clubului. Am avut zilele acestea multe întâlniri cu cei care vor să preia clubul. Este vorba de cei de la Energobit, nu e un secret. Eu sunt cel care va pleca ultimul”, a confirmat și Iuliu Mureșan negocierile care se poartă în acest zile.

Cel mai cunoscut dintre cei trei acţionari Energobit este Ştefan Gadola. Cu o avere estimată la 35 de milioane de euro, conform Topului Forbes, Gadola a intrat în acţionariatul CFR-ului în 2006. De numele său se leagă ieşirea echipei din criza prin care a trecut la finalul anului trecut. El i-a oferit cu titlu de împrumut lui Arpad Paszkany 1,5 milioane de euro pentru ca echipa să-şi achite datoriile şi să primească licenţa necesară pentru a evolua în acest sezon.

Arpad Paszkany vrea să iasă definitiv din fotbal şi să se ocupe de restul afacerilor pe care le are. El a oprit finanţarea către echipă după ce o firmă deţinută de el a preluat drepturile TV pentru Liga 1, iar acţionarul CFR-ului a plătit 20 de milioane de euro, reprezentând prima tranşă din banii pentru aceste drepturi. Renunţarea la CFR ar însemna pentru Paszkany reducerea costurilor şi el va accepta să renunţe la pachetul majoritar de acţiuni doar în schimbul cedării tuturor datoriilor care, am spus deja, ar putea ajunge la 3 milioane de euro.

O nouă structură în acţionariat presupune modificări în actuala conducere a clubului. Preşedintele Iuliu Mureşan, cel care a activat în fotbal doar la CFR alături de Arpad Paszkany, va pleca şi el începând cu vânzarea pachetului majoritar de acţiuni. Varianta respectivă este aprobată şi de noii acţionari.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!