CFR incearca prin tineri

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 10 februarie 2014

521 sergiu negrutAtacantul Sergiu Negrut (20 de ani) a fost imprumutat in tur la CSM Ramnicu Valcea.

Sergiu a marcat cinci goluri pentru echipa pregatita de Claudiu Niculescu, fiind unul dintre golgheterii seriei secunde din Liga a II-a.

Evolutia sa l-a impresionat pe Vasile Miriuta. Antrenorul CFR-ului a insistat ca atacantul sa fie readus la CFR in iarna, cum a cerut sa ramana si Paun, un alt copil crescut de clujeni. Miriuta are de gand sa inceapa din primul minut cu unul dintre cei doi jucatori in teren. „Sigur unul dintre ei va juca titular. Ori Negrut, ori Paun. Nu o sa-i introduc la 3-0. Vreau sa joace din primul minut pentru a capata incredere si experienta”, a spus Vasile Miriuta.

Sergiu Negrut are un singur meci pentru CFR, in sezonul 2010-2011. A fost imprumutat la Unirea Alba Iulia, Metalul Resita si CSM Ramnicu Valcea. In 2010 a fost inclus de Andrea Mandorlini in lotul de Champions League, italianul fiind primul antrenor al CFR-ului care a mers pe mana sa. Presedintele CFR-ului il compara cu Ciprian Deac, jucatorul vandut de CFR la Schalke pentru 3 milioane de euro, in 2012. „Are calitati sa devina un mare fotbalist. Eu as vrea ca el sa aiba un viitor mai bun decat al lui Deac”, spunea Muresan.

Tatal lui Sergiu Negrut a pornit un scandal in 2010, legat de modul in care se facea selectia la nationalele de juniori. Acesta a spus ca Florin Cheran i-a cerut 7.000 de euro mita pentru ca fiul sau sa fie selectionat la reprezentativa de juniori „Under 17”.

Claudiu Niculescu l-a pregatit pe Negrut la Valcea. El a ramas uimit de calitatile jucatorului. „E un copil foarte talentat. Are calitati foarte bune. Va depinde doar de el cat de departe va ajunge. Inca e tanar si trebuie avuta rabdare cu el, dar are niste executii extraordinare. O biomecanica perfecta. Executii cum rar mi-a fost dat sa vad”, a spus Niculescu.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!