Charlie Hebdo, record la vânzări

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 16 ianuarie 2015

hebdo

Primul număr al revistei de satiră „Charlie Hebdo”, apărut după atentatul din 7 ianuarie, în care au murit 12 persoane, a fost epuizat încă de la primele ore ale dimineţii.

De aceea, tirajul a fost mărit de la 3 milioane de exemplare la 5 milioane, fiind distribuite câte 500.000 de exemplare pe zi. De altfel, multe persoane au făcut noapte albă pentru a fi sigure că obţin acest număr istoric, apărut la 7 zile de când fraţii Kouachi au curmat vieţile a 10 ziarişti, prezenţi în redacţia revistei. Bilanţul celor trei zile de coşmar (7, 8 şi 9 ianuarie) este însă unul tragic: 17 morţi (între care 10 jurnalişti şi doi poliţişti) şi peste 60 de răniţi grav.

 

Un exemplar al noului număr Charlie Hebdo, vândut pentru o sumă uriaşă

Noul număr al revistei Charlie Hebdo, publicat în cinci milioane de exemplare, a ajuns deja să fie vândut pentru sume frumoase pe internet.

Prima ediţia e publicaţiei de satiră după atacul terorist de pe 7 ianuarie a fost deja epuizată la chioşcurile din Paris, iar doritorii se înghesuie să îl cumpere de pe internet, conform metro.co.uk.

Aşa se face că internauţii din Marea Britanie au dat chiar peste £500 pentru un exemplar e site-ul eBay. Alţii au plătit în jur de £100 pentru exemplare care veneau direct din Franţa.

„Am câteva exemplare ale revistei Charlie Hebdo pe care pot să le trimit începând cu 16 ianuarie. Sunt ediţia specială cu Mahomed pe copertă, lansată după tragicul atentat”, scrie bărbatul care le vinde pe site.

Pe coperta numărului actual al revistei apare profetul Mohamed, care ţine în mână mesajul „Je suis Charlie”. Deasupra sa apare comentariul: „Totul este iertat”. Revista a fost editată în 16 limbi. Banii obţinuţi din vânzarea primului milion de exemplare vor merge la revista Charlie Hebdo. Preţul publicaţiei este de trei euro (13 lei). Francezii au format cozi imense la chioşcurile de ziare pentru a cumpăra numărul, iar tirajul s-a epuizat.

Publicarea într-un număr atât de mare de exemplare este un adevărat record pentru celebra publicaţie franceză, în condiţiile în care Charlie Hebdo avea până acum un tiraj de 60.000 de bucăţi.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!