Chelsea este interesată de Manea

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 10 aprilie 2015

577 maneaNumărul jucătorilor români din Premier League s-ar putea mări în această vară, presa engleză anunţând transferul lui Cristian Manea la Chelsea.

Presa britanică a mai scris în trecut despre interesul grupării engleze pentru puştiul de 17 ani al Viitorului lui Hagi, însă se pare că acum s-a ajuns şi la un acord.

În acest sens, ziariștii din insulă au vrut să îi facă un „portret robot” internaţionalului român şi pentru acest lucru au apelat la unul dintre specialiştii în care au încredere, adică Ilie Dumitrescu.

„Este un fundaş foarte tânăr şi foarte talentat. Are doar 17 ani. Pot să spun că e cel mai bun jucător român la categoria lui de vârstă. A debutat deja şi a devenit cel mai tânăr jucător care a îmbrăcat tricoul echipei naţionale. A crescut la Academia lui Gheorghe Hagi, la Viitorul şi este foarte matur pentru vârsta sa. Are nevoie de timp, e un jucător promiţător, dar cred că dacă Chelsea are încredere în el, poate juca la acel nivel!”, a spus fostul mare jucător al generaţiei de aur și al Stelei pentru insidefootball.com.

Manea este cel mai tânăr debutant în echipa naţională, la vârsta de 16 ani şi 10 luni, într-un amical cu Albania. Crescut de Academia Gheorghe Hagi, el a jucat pirma dată în Liga I în sezonul 2013/2014.

Ilie Dumitrescu nu a scăpat prilejul de a vorbi și despre soarta unui alt român. Vlad Chiricheş nu a reuşit să se impună la Spurs, accidentările şi concurenţa privându-l de includerea în lot. Despărţirea pare a fi iminentă, dar Ilie Dumitrescu încă are încredere în fostul fundaş al Stelei. El se antrenează ca un profesionist, chiar dacă trece printr-o perioadă dificilă şi aşteaptă să i se mai ofere şanse pentru a demonstra cât e de valoros.

„Eu cred în Vlad Chiricheş. Munceşte din greu. Dar e decizia managerului, a avut sezoane fantastice cu Steaua şi cred că e un mare şi important jucător. Am vorbit cu el de câteva ori, ştiu că se antrenează intens şi dacă managerul îi va da o şansă, îşi va arăta calităţile. Cum am spus, decizia finală e a managerului”, a mai spus fostul mare fotbalist.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!