Chestiuni perfect bărbătești

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 31 iulie 2015

sforaitUnele dintre problemele de sănătate cu care se confruntă bărbații sunt considerate jenante, iar aceștia preferă să nu vorbescă despre ele. Cu toate acestea, ei trebuie să meargă la doctor pentru că unele dintre aceste simptome pot fi mai grave decât cred.

Sforăitul. Cunoașteți vreun bărbat care nu sforăie?

Sforăitul nu numai că afectează somnul vostru și al partenerei, dar e destul de periculos și pentru sănătate. Problema poartă denumirea de apnee în somn și înseamnă oprirea respirației pentru o perioadă cuprinsă între câteva secunde și câteva minute. Consultați un medic ORL-ist pentru a remedia această neplăcere, care vă poate pune în pericol viața.

Disfuncțiile sexuale, extrem de jenante pentru bărbați

Bărbații nu se dau în vânt să vorbească despre problemele lor sexuale deși un sfert dintre urmașii lui Adam se confruntă cu ele. Printre acestea se pot enumera: scăderea libidoului, ejaculare precoce sau lipsa erecției. Această ultimă neplăcere poate anunța probleme mult mai grave precum diabetul, boli de inimă sau probleme de circulație a sângelui. Discută cu doctorul de familie în cazul în care te confrunți cu o lipsă a erecției pentru a găsi ce determină această disfuncție sexuală și să-ți recomande cel mai potrivit tratament.

Transpirația excesivă. Bărbații transpiră mai mult decât femeile

Dar dacă aveți tot timpul mâinile transpirate sau e nevoie de câteva schimburi de-a lungul unei zile, atunci trebuie să apelați la sfaturile unui specialist pentru a urma un tratament adecvat. Nu e vorba doar despre o chestiune perfect bărbatească, ci chiar de o boală.

Rozaceea. Și bărbații roșesc

Poate n-o fi chiar așa de rău că vă înroșiți mai repede în obraji decât alți bărbați. Însă faptul că nașul se îngroașă, devine roșu și bulbos nu e tocmai un lucru cu care să te mândrești. De obicei, această boală este un semn distinctiv al alcoolicilor, însă poate apărea și la abstinenți. Consultați medicul dacă vă confruntați cu astfel de probleme. El este singurul în măsură să vă recomande tratamentul potrivit.

Daltonismul la bărbați

Să fii daltonist nu înseamnă să vezi viața în alb și negru. De fapt, e foarte greu să deosebești roșul de verde. Dar nu intrați în panică, alte sute de milioane de bărbați din întreaga lume suferă de această boală ereditară. Deși nu are tratament, există modalități de educare în a putea rezolva confuzia.

Pierderea acuității auditive. Bărbaților li se alterează mai repede auzul

Bărbații sunt mai predispuși să se confrunte cu o scădere a auzului în comparație cu femeile. Iar jobul este principalul vinovat pentru această stare de fapt. Gândiți-vă doar la mineri, soldați sau tâmplari. În același timp, zgomotul puternic și întins pe o perioadă mare de timp poate afecta iremediabil structura internă a urechii. Dacă ai un job unde ești expus, folosește protecții pentru urechi.

Dacă ești tânăr și-ți place să asculți muzică în căști, ai grijă ca volumul să fie sub 85 decibeli. Majoritatea aparatelor pot depăși 105 decibeli un zgomot mai puternic decat al unei motociclete sau snowmobil.

Ciuperca piciorului

Vinovată de această afecțiune este aceeași ciupercă ce atacă și zona inghinală. Cel mai ușor o poți contracta în cazul în care mergi în picioarele goale în vestiar sau te plimbi la fel pe lângă piscină.

Mâncărimile și usturimile sunt printre cele mai comune simptome ale infecției. Tratamentul constă în ungerea zonei afectate cu o cremă antifungică.

Unghie încarnată

Poate că îngrijirea unghiilor de la picioare nu este chiar ocupația ta preferată, însă nu trebuie să faci acest lucru în grabă. De altfel, dacă nu-i acorzi atenția cuvenită, te poți trezi că ai o unghie încarnată, ceea ce va duce la dureri, umflături sau chiar infecții. Iar una dintre cele mai des întâlnite greșeli este să tai unghia prea scurt. Pentru a evita această eroare cumpără-ți o unghieră specială care te va ajuta să-ți îngrijești unghiile într-un mod corespunzător.

Prostată mărită

Alături de zbârcirea pielii și albirea părului, prostata mărită este unul dintre semnele îmbătrânirii și nici un bărbat nu o poate evita. Creșterea prostatei este un fenomen foarte des întâlnit în rândul bărbaților, în special după împlinirea vârstei de 75 de ani. Nu trebuie să vă fie rușine să cereți sfatul medicului încă de la primele semne ale unei prostate mărite. El vă poate recomanda tratamentul potrivit pentru voi, care să reducă simptomele neplăcute.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!