Chevron a încheiat explorarea la Pungeşti

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 17 iulie 2014

Compania Chevron a finalizat activităţile de explorare a gazelor de şist la sonda de la Siliştea-Pungeşti, judeţul Vaslui, după două luni de foraj la adâncimi de 3.000 de metri. Urmează ca informaţiile obţinute pe parcursul operaţiunilor să fie analizate pentru stabilirea potenţialului zăcământului de gaze de şist, potrivit oficialilor Chevron, citaţi de Mediafax.

Compania Chevron a demarat, la începutul lunii mai, lucrările de explorare a gazelor de şist în extravilanul localităţii vasluiene Siliştea, comuna Pungeşti, fiind prima locaţie din România unde compania petrolieră a început prospecţiunile pentru identificarea unor posibile zăcăminte neconvenţionale.

 

Protest Greenpeace

Un număr de 25 de activişti din şapte ţări ai organizaţiei Greenpeace au protestat la 7 iulie în faţa porţii de acces în perimetrul sondei de explorare a gazelor de şist deţinută de compania Chevron la Siliştea-Pungeşti. Cei 25 de protestatari din România, Ungaria, Austria, Cehia, Polonia, Slovacia şi Germania au format un lanţ uman la intrarea în perimetrul deţinut de compania Chevron la Siliştea-Pungeşti, legându-se de gardul care împrejmuieşte zona respectivă. Fără a scanda lozinci, activiştii Greenpeace au afişat mai multe bannere cu mesaje precum: „Pungeşti, zonă de carantină anti-Chevron”, „Nu fracturărilor hidraulice” şi „Stop abuzurilor de la Pungeşti”.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!