Chips-uri de ciocolată

Articol publicat in sectiunea Deserturi pe data 3 martie 2014

Ingrediente:

200 g de ciocolată amară (80% cacao), 100 g de ciocolată albă, o lingură de apă, o cană de nuci întregi coapte puțin înainte, o lingură de nucă de cocos rasă, o linguriță de rozmarin uscat, un vârf de linguriță de sare de mare.

Mod de preparare:

Topește împreună cele două tipuri de ciocolată la cuptorul cu microunde sau în baie de apă. Pune apă și amestecă bine. Pune câteva cristale de sare în ciocolată și întinde-o cu o spatulă pe o foaie de copt unsă cu unt. Uniformizează cât de bine poți stratul de ciocolată. Ideal este să aibă jumătate de centimetru. Presară restul cristalelor de sare, nucă de cocos și rozmarinul. Îndeasă totul așezând deasupra o folie de copt umezită cu apă. Pune nucile și îndeasă-le încet în stratul de ciocolată. Lasă să se răcească bine, apoi cu vârful unui cuțit, sparge bucata de ciocolată în chipsuri, de forme neregulate. Pune cipsurile de ciocolată într-o cutie sau împachetează-le frumos și dăruiește-le!

Notă: Poți să folosești și alune și/sau bomboane ori bezele în loc de nuci, dar poți să adaugi și coajă rasă de portocală sau fructe confiate ori boabe din dulceață pe care să le „îngropi” în ciocolată. 


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!