Chiricheș, amărât

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 24 iunie 2016

634 chirichesVlad Chiricheş, căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, a susţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre experienţa României la Campionatul European, ratarea calificării, înfrângerea cu Albania, dar şi despre viitorul selecţionatei.

Contestat în legătură cu faptul că nu a dorit să acorde interviuri la sfârşitul meciului cu Albania, Chiricheş a abordat mai multe subiecte cu ocazia acestei conferinţe de presă. Fundaşul în vârstă de 26 de ani a vorbit despre dezamăgirea eliminării de la Euro, despre meciul cu Albania şi le-a transmis un mesaj suporterilor dezamăgiţi.

„Am un sentiment de tristeţe şi amărăciune! E trist că ne-am întors foarte repede. Nu ne aşteptam la un astfel de deznodământ, dar asta a fost să fie. Cred că am fost determinaţi şi am avut o atitudine bună. Precipitarea intervine când jocul nu îţi iese aşa cum ţi-ai dori. Am încercat să avem o atitudine bună în toate cele trei meciuri, să fim puternici. Poate nu am reuşit să facem asta pe toată durata partidelor. Se pare că nu a fost de ajuns să avem o atitudine bună. Cred că au fost multe momente cheie care şi-au spus cuvântul. În meciul cu Franţa a fost primul gol venit după un fault. În al dolâilea meci, o neatenţie. Ne aşteptam la critici pentru că nu am făcut un Campionat European bun. E normal ca atunci când termini pe ultimul loc să te aştepţi la critici. Nimeni nu e mulţumit şi suntem conştienţi că trebuia să facem mai mult. Trebuie acum să trecem peste acest moment, e timpul să ne gândim la viitor. Aşteptările erau mari, ne doream foarte mult. Credeam că putem să facem mai mult, pentru că am văzut cum ne-am comportat în calificări şi aveam credinţa că puteam reuşi mai multe”, a declarat Vlad Chiricheş în cadrul conferinţei.

Legat de meciul cu Albania, Chiricheş a descris indolenţa a apărării de la golul încasat ca fiind o neatenţie şi susţine că România a avut controlul jocului: „A fost o neatenţie şi asta a dus la golul primit. Eu cred că în meciul cu Albania, poate nu am fost atât de percutanţi, mai concentraţi. Dar cred că am avut controlul jocului. Ei în prima repriză nu poţi spune că au avut ceva faze să înscrie. Nu am reuşit să înscriem, să avem mai multe şanse de gol. Toată lumea şi-a dorit foarte mult. Probabil şi presiunea foarte mare, aveam nevoie de o victorie”, a mai spus Chiricheş.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!