Chiricheș, contestat

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 17 septembrie 2015

597 chirichesSituaţie alarmantă pentru Vlad Chiricheş, care la nici 2 luni după transferul la Napoli pare să fi intrat în colimatorul presei din Cizmă, dar şi al fanilor echipei din sudul Italiei.

Napoli a încasat câte două goluri în fiecare dintre primele trei partide jucate în acest sezon din Serie A (1-2 cu Sassuolo, 2-2 cu Sampdoria şi Empoli), iar formaţia antrenată de Maurizio Sarri e în acest moment pe locul 14 în clasament, cu doar două puncte dintr-un maxim de 9.

Venit în Italia cu gândul de a-şi relansa cariera la o echipă de top, cu pretenţii de Champions League, Chiricheş riscă să intre într-un con de umbră mai rapid decât s-ar fi aşteptat.

„Chiricheş nu e potrivit fotbalului din Serie A”, titrează www.ilsussidiario.net, opinie împărtăşită deja şi de mulţi dintre fanii lui Napoli, dar şi de alte publicaţii din Italia.

„Se întâmplă des ca Napoli să joace bine în prima repriză, iar apoi să se prăbuşească, sau invers. Iar acesta nu e deloc un lucru bun pentru o echipă mare. Care e problema? La fel ca şi anul trecut, problemele vin din defensivă. A venit Chiricheş, dar fundaşul central român nu pare construit pentru Serie A”, notează sursa citată. 

O situaţia alarmată pentru român, care nu-şi permite să rateze o nouă oportunitate în fotbalul de top. În mod evident, nu toate problemele din jocul defensiv al lui Napoli îi pot fi imputate românului, însă acesta se vede pus sub presiune prin prisma faptului că aşteptările din partea sa au fost extrem de mari în momentul transferului. Şi aşa deranjaţi de faptul că Napoli s-a văzut nevoită să se „mulţumească” cu Chiricheş, după ce a negociat cu jucători precum Astori, Maksimovic sau Romagnoli, fanii napoletani şi-ar putea revărsa frustrările asupra românului.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!