Chiricheș, incert

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 6 februarie 2015

568 chirichesSituaţia lui Vlad Chiricheş era încă incertă, și asta doar cu o zi înainte de închiderea perioadei de transferuri. Deşi informaţiile sosite din Anglia şi Italia vorbeau despre o despărţire a fundaşului de Tottehnam, agentul fostului stelist a spus că şansele ca Chiricheş să ajungă la AS Roma sunt infime.  “Nu cred că se mai face”, a anunțat Pietro Chiodi, infirmând zvonurile lansate de presa din Italia.

În Italia s-a vorbit extrem de mult despre o înțelegere între Tottenham şi AS Roma pentru împrumutul fundaşului până în vară, cu opţiune clară de cumpărare. Chiodi a lăsat însă să se înţeleagă că au intervenit probleme în negocieri şi susţine că sunt mari șanse ca jucătorul român să rămână la Tottenham cel puţin până în vară.

“Nu cred că o să se mai facă transferul. Presa din Italia scrie multe, dar mai bine vă luaţi după comunicatele oficiale ale celor două cluburi. Unele care deocamdată nu există.

Mâine se încheie perioada de tranferuri şi sunt şanse mici ca el să ajungă la Roma”, a declarat Pietro Chiodi.

Perioada de transferuri în campionatele mari din Europa urma să se încheie luni noapte, nefiind exclus ca ambele cluburi să ajungă până la urmă la o înţelegere. În mod cert însă povestea lui Chiricheș urma să se încheie la începutul săptămânii, indiferent dacă fundaşul se muta în Serie A rămânea în Premier League, la Tottenham.

Chiricheş a ajuns la Spurs în vara lui 2013, când englezii au achitat Stelei 9,5 milioane de euro pentru transferul său. A avut un debut excelent la Tottenham,  însă o accidentare la spate l-a scos din joc pentru o perioadă mai lungă. În noul sezon a avut probleme în a se impune în primul 11 şi şi-a făcut loc în echipă pe postul de fundaş dreapta. Revenirea internaţionalului englez Kyle Walker după o accidentare l-a scos din echipă pe Chiricheş şi şansele lui să mai prindă acum primul 11 sunt foarte mici.

În zona fundaşilor centrali tehnicianul Mauricio Pochettino preferă să se concentreze pe Vertonghen, Fazio, Kaboul şi Dier, iar Chiricheş trebuie să se mulţumească cu statutul de rezervă pentru postul de fundaş dreapta.

Tocmai de aceea este de aşteptat ca jucătorul să o părăsească mai devreme sau mai târziu pe Tottenham, indiferent de care va fi destinația aleasă, mai ales dacă aceasta îi va garanta și locul de titular.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!