Chiricheș refuză Elveția

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 19 iunie 2015

586 chirichesBasel s-a dovedit ultima echipă înscrisă în cursa pentru semnătura lui Vlad Chiricheș. Deși Spurs este încântată de oferta primită, românul nu este convins să accepte oferta dintr-un campionat fără istoric.

Chiar dacă la campioana Elveției ar avea ocazia să evolueze în Liga Campionilor, românul de 25 de ani nu este încântat de oferta lui Basel, deși aceasta este singura concretă la momentul actual. Sperând probabil la Roma, formație care a negociat intens în ultimul an pentru transferul lui, dar care a fost departe de pretențiile lui Tottenham, și, mai nou, la Inter, Chiricheș preferă să aștepte, în speranța că va răsări soarele și pe strada lui.

„Vlad Chiricheș e una dintre principalele ținte ale lui FC Basel în această vară. Fundașul român nu și-a găsit locul în primul «11» al lui Spurs în ultimul sezon și londonezii vor să renunțe la el. Suma oferită – 9 milioane de euro – mulțumește pe board-ul lui Tottenham, dar și jucătorul trebuie convins. Chiar dacă elvețienii vor evolua în Champions League, lui Chiricheș nu pare să îi convină trecerea de la Premier League la un campionat mult mai slab cotat. Pentru moment, el a refuzat transferul, așteptând alte variante”, notează eveningstandard.co.uk.

Dacă acum doi ani Chiricheș a fost nevoit să piardă finalul de sezon din cauza unei accidentări, odată cu venirea lui Pochettino, fostul căpitan al României a prins foarte rar banca londonezilor. Asta pentru că tehnicianul argentinian nu e mulțumit de jocul său aerian și de condiția fizică, dar mai ales pentru că i-a sfidat pe toți într-un meci de Cupă, când, după ce a înscris, a făcut un semn nepotrivit, pe care Pochettino l-a interpretat ca fiind împotriva sa. Așa că, anul trecut, românul a adunat doar 10 meciuri pentru echipa sa. Oricum, chiar și fără acest conflict, Vlad era departe de a da randament pentru echipa sa, așa că am putea spune că un eventual transfer are la bază cauze strict obiective.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!