Chiricheş, slabe şanse ca titular

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 28 august 2014

547 vlad chirichesVlad Chiricheş are şanse minime să prindă un loc de titular în defensiva lui Spurs şi probabil că nu acestea erau aşteptările sale pentru viitorul sezon. Eric Dier are evoluţii care pot fi considerate uimitoare, iar singura variantă pentru fundaşul român pare în acest moment un transfer la AS Roma. Sau poate reprofilarea pe un alt post.

Problemele medicale din trecut ale internaţionalului român de 24 de ani l-au făcut, din nefericire, să piardă titularizarea în apărarea lui Tottenham. Iar situaţia din clipa de faţă este cât se poate de negativă, în condiţiile în care noul antrenor, Mauricio Pochettino, pare să îşi fi decis apărarea.

La mijloc se află şi Eric Dier, fundaşul englez de 20 de ani, transferat în această vară de la Sporting Lisabona, şi care pare a fi marele pariu al londonezilor pentru sezonul în curs, sau cel puţin al antrenorului său. Dier s-a adaptat excelent în mecanismul noii sale echipe, reuşind în disputa cu QPR (4-0), din etapa a doua a Premier League, să înscrie din nou. Folosit în weekend pe postul de fundaş dreapta, Dier va reveni în centrul defensivei, care este şi poziţia sa preferată, odată cu recuperarea, după accidentare, a titularului de drept al flancului drept, Kyle Walker.

Vertonghen pare şi el de neînlăturat din centrul defensivei, iar Dawson şi Kaboul sunt alte două soluţii la care Pochettino ar părea dispus să apeleze înainte de a apela de Chiricheş. În aceste condiţii, transferul la Roma despre care se vorbeşte de ceva vreme încoace pare a fi singura scăpare a fostului stelist, căruia în actualele condiţii îi va fi foarte greu să evolueze constant.
Anul trecut, Chiricheş a jucat 17 meciuri în Premier League pentru Spurs, reuşind să marcheze un gol, ia suma pentru care Roma ar fi dispusă să-l aducă în Italia este de 8 milioane de euro.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!