Chișinăul: Nou acord de guvernare proeuropean

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 24 iulie 2015

Liderii celor trei partide proeuropene din Republica Moldova (Partidul Liberal, Partidul Democrat și Partidul Liberal Democrat) au anunțat, marți seară, că au parafat acordul de formare a unei noi coaliții de guvernare, urmând ca PLDM să desemneze premierul, iar PD președintele Parlamentului.

„Acordul de constituire a majorității parlamentare a fost parafat. Am convenit asupra tuturor punctelor discutate pe durata negocierilor. Este un acord politic bun, echilibrat, care urmează să asigure o majoritate parlamentară stabilă pentru Republica Moldova și să investească în timpul cel mai apropiat Guvernul”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, după aproape patru ore de discuții, relatează Jurnal de Chișinău în ediția electronică.

„Alianța pentru Integrare Europeană (AIE), care parcă e moartă, a început să se miște și a devenit AIE3, ceea ce înseamnă, cred eu, un semnal bun pentru cetățeni, parteneri, dar și pentru noi, care trebuie să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am asumat împreună în 2009”, a afirmat la rândul său liderul PL, Mihai Ghimpu.

Marian Lupu, liderul PD, a anunțat totodată că în curând va avea loc o nouă întâlnire pentru a se stabili componența nominală a Guvernului. „Va fi coordonată colegial. După aceea, vor fi purtate consultări cu președintele țării și toate procedurile în continuare ca într-un termen scurt să intrăm în Parlament pentru a aproba premierul, Guvernul și programul de activitate al acestuia”, a menționat Lupu.

Guvernul moldovean, susținut în Parlament de comuniști, este condus interimar de Natalia Gherman, după ce premierul Chiril Gaburici și-a anunțat demisia la 12 iunie, pe fondul unei anchete privind presupusa falsificare a unei diplome de studii.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!