Chițoiu scapă de cercetarea penală

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 17 martie 2014

Comisia Juridică din Camera Deputaților a votat împotriva începerii urmării penale față de fostul ministru de finanțe Daniel Chițoiu, în dosarul Carpatica. Respingerea a fost votată de 16 deputați, în timp ce 5 voturi au fost pentru încuviințarea începerii urmăririi penale. Patru voturi au fost nule de la început, iar un alt vot a fost anulat ulterior. Întrebat cum și-a apărat cauza la audierea în fața Comisiei Juridice, Daniel Chițoiu a declarat că „le-am spus că sunt nevinovat, le-am spus că niciodată nu m-am sustras din fața justiției, le-am explicat modul de adoptare și promovare a acestei OUG, le-am spus că nu am nicio legătură față de organizarea acestui grup infracțional și că nu există nicio dovadă împotriva mea.”

Deputații liberali din Comisia Juridică au votat pentru încuviințarea începerii urmăririi penale. Daniel Chițoiu a comentat gestul colegilor săi spunând că aceștia „au luat decizia ca să nu se spună că influențează justiția. Nu le reproșez nimic.”

Deputatul PNL este acuzat de DNA de abuz în serviciu și organizarea unui grup infracțional în dosarul Carpatica, în perioada în care a fost ministru al finanțelor în guvernul Ponta. Potrivit procurorilor, există indicii rezonabile potrivit cărora, în cursul lunii octombrie 2013, Chițoiu ar fi inițiat adoptarea unei ordonanțe de urgență al cărei scop exclusiv era sprijinirea grupului infracțional constituit pentru a favoriza interesele societății Carpatica.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!