Chivorchian a fost suspendat

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 3 iulie 2015

588 chivorchianSecretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a fost suspendat din funcţie de către preşedintele Răzvan Burleanu, la solicitarea sa, ca urmare a dosarului în care este cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu de către DNA Timişoara.

“Astăzi, 30 iunie 2015, domnul Gheorghe Chivorchian a solicitat preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, domnul Răzvan Burleanu, suspendarea din funcţia de secretar general, urmând ca aceasta să fie prezentată în şedinţa Comitetului Executiv de luni, 6 iulie 2015”, informează FRF pe site-ul oficial.

Chivorchian a spus că gestul său este normal. “Am considerat necesar şi firesc să întrerup exercitarea atribuţiilor mele de secretar general până la finalizarea procedurilor iniţiate de instituţiile statului şi care mă implică, până la clarificarea deplină a situaţiei. Federaţia Română de Fotbal şi-a asumat un nou parcurs, ghidat de profesionalism şi transparenţă, valori pe care le susţin, astfel că, în urma unei discuţii cu preşedintele Răzvan Burleanu, am decis să îmi prezint solicitarea de suspendare a atribuţiilor în faţa Comitetului Executiv al FRF, în şedinţa din 6 iulie 2015. Voi oferi toate informaţiile necesare şi sunt la dispoziţia autorităţilor pentru lămurirea acestei speţe care nu are de ce să implice Federaţia Română de Fotbal”, a afirmat Chivorchian.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, consideră că decizia de suspendare este cea mai bună soluţie. “Apreciez foarte mult poziţia domnului Gheorghe Chivorchian şi modul în care a hotărât să gestioneze acest moment. Sunt încredinţat că este cea mai bună decizie. Câtă vreme se află în derulare aceste proceduri ale instituţiilor, unele care vizează o perioadă de timp anterioară exercitării funcţiei de secretar general de către domnul Chivorchian, vom urmări îndeaproape evoluţia acestora”, a precizat Burleanu.

Atribuţiile funcţiei de secretar general al Federaţiei Române de Fotbal vor fi preluate pentru moment de preşedintele Răzvan Burleanu.

Gheorghe Chivorchian, fost director executiv al grupării FC Timişoara, în prezent secretar general al FRF, a fost pus sub acuzare de DNA Timişoara în dosarul finanţării echipei de către Consiliul Judeţean Timiş, fiind cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu.

Acuzaţiile care i se aduc lui Chivorchian fac parte din dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara de către Consiliul Judeţean Timiş, în perioada în care clubul de fotbal îi aparţinea omului de afaceri Marian Iancu.

Suma de un milion de euro este considerată prejudiciu adus CJ Timiş. În acelaşi dosar este cercetat şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!