Cinci foști miniștri, urmăriți penal

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 9 octombrie 2014

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri după-amiază, că a cerut ministrului justiției începerea urmăririi penale față de cinci foști miniștri, în dosarul licențelor Microsoft. Șeful statului a ținut să sublinieze că nu a fost vorba despre o solicitare formală și că cei cinci – Adriana Țicău, Gabriel Sandu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu și Daniel Funeriu – nu au nicio calitate în această anchetă, fiind „egali cu Victor Ponta în acest moment”.

De asemenea, Traian Băsescu a declarat că Victoria Nuland, subsecretarul de stat american pentru afaceri euro-asiatice, s-a referit și la România atunci când a atacat dur liderii din Europa Centrală și de Est care îi apără pe corupți de justiție. Șeful statului a reiterat faptul că o amenințare la adresa securității naționale o reprezintă corupția, apreciind că un dosar precum Micorsoft „este o probă până la ce nivel poate ajunge corupția și cum se distribuie, cel puțin teoretic, resursele obținute din corupție”.

Ministrul justiției, Robert Cazanciuc, a anunțat luni că a semnat avizele pe care șeful statului le-a dat pentru începerea urmăririi penale a cinci foști miniștri în dosarul Microsoft și că le-a trimis procurorului general. Cazanciuc și-a exprimat speranța că și parlamentarii își vor da acordul pentru urmărirea penală a foștilor demnitari cercetați în dosarul Microsoft, fapt care se va vedea pozitiv în viitorul raport MCV.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!