Cine a profitat de reducerea CAS

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 27 martie 2015

Companiile unde salariile sunt mari şi foarte mari (bănci, IT, financiar, petrol şi gaze) au resimţit cel mai mult beneficiile reducerii cu 5% a CAS datorată de angajator, în timp ce pentru firmele mici, măsura a fost anulată de majorarea salariului minim pe economie, potrivit firmei Accace, companie de externalizare şi consultanţă de afaceri.

„Măsura fiscală de reducere cu 5% a contribuţiei de asigurări sociale datorată de angajator, care se aplică începând cu veniturile lunii octombrie 2014, a avut impact direct asupra costurilor salariale, însă efectele au fost resimţite diferit la nivelul fiecărui angajator”, se arată într-un comunicat Accace, citat de Mediafax.

Consultanţii Accace au calculat că în cazul unui salariat cu un venit lunar brut de 3.000 de lei, un angajator a făcut, ca urmare a reducerii CAS, o economie de 150 lei pe lună, costul total salarial scăzând de la 3.834 lei la 3.684 lei/lună. Astfel, după 6 luni, angajatorul a obţinut o reducere a cheltuielilor salariale cu 900 lei/angajat.

Pe de altă parte, companiile mici, cu angajaţi având salariul minim pe economie, au înregistrat o reducere a cheltuielilor salariale doar în perioada octombrie-decembrie 2014, iar începând cu luna ianuarie 2015, efectele reducerii CAS au fost practic anulate, ca urmare a creşterii salariului minim pe economie de la 900 lei la 975 lei.

Astfel, comparativ cu luna septembrie 2014, când pentru un salariu de 900 lei/lună, costul total salarial era de 1.150 lei, pentru salariile plătite de angajator începând cu luna ianuarie 2015, angajatorii au înregistrat un cost salarial suplimentar de 46 lei/lună. Practic, se observă că, după 6 luni de la reducerea CAS, angajatorul nu a beneficiat efectiv de reducerea costurilor salariale, ci de o creştere per ansamblu cu 3 lei/angajat.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!