Cine vrea beneficii sociale trebuie… sa stie engleza!

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 14 decembrie 2013

adults test

Va fi din ce în ce mai greu pentru imigrantii europeni care solicita beneficii in Marea Britanie, potrivit The Guardian. Incepand de vineri, 13 decembrie, acestia vor fi supusi unui test cu 100 de intrebari, ce include, printre altele, motivele pentru care nu au reusit sa isi gaseasca un loc de munca în tara de origine dar si cunostintele lor de limba engleza, se arata in aceeasi publicatie.

Testul cu 100 de intrebari a fost prevazut chiar inaintea ridicarii restrictiilor pe piata muncii pentru romani si bulgari de la 1 ianuarie, scrie The Guardian. Desi Uniunea Europeana insista asupra libertatii de circulatie a muncitorilor in cadrul UE, guvernul britanic este de parere ca are dreptul legal de a chestiona mai intens imigrantii inainte ca acestia sa fie indreptatiti sa solicite beneficii sociale. Tuturor imigrantiilor care au cerut beneficii au inceput sa li ceara dovezi ca si-au cautat un loc de munca.

Ministerul britanic al Muncii, Iain Duncan Smith a afirmat ca, „pentru a trece testul in vederea obtinerii unei locuinte mai bune, imigrantii vor trebui sa raspunda unor intrebari cu un caracter individual mai pronuntat, sa ofere raspunsuri mai detaliate si sa prezinte mai multe dovezi inainte de a primi permisiunea de a solicita ajutoare. Este foarte important sa avem reguli stricte pentru a proteja integritatea sistemului nostru de beneficii. Britanicii au dreptate sa fie îngrijorati că imigrantii ar trebui sa contribuie la economia acestei tari si nu sa fie atrasi aici de sistemul nostru de beneficii sociale.” Privind aceste noi directive, un diplomat UE a declarat pentru The Telegraph ca are impresia ca guvernul UK incepe un razboi: „Sper ca domnul Duncan Smith are avocati buni sau Marea Britanie va plati amenzi usturatoare. Discriminarea oamenilor pe motive legate de limba este impotriva legii.”

Autor articol: Oana Padureanu
Etichete: , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!