Cinemateca romaneasca: „O luna in Thailanda”

Articol publicat in sectiunea Evenimente românești pe data 11 februarie 2014

Film_O luna in Thailanda

20 februarie 2014, 7pm

Filmul lunii februarie la Cinemateca romaneasca de la ICR Londra este pelicula de debut a lui Paul Negoescu, „O luna in Thailanda” (2012). Dupa o serie de scurt-metraje foarte bine primite, care l-au impus drept unul dintre numele cele mai importante ale noii generatii de regizori romani, Paul Negoescu le propune spectatorilor o incitanta radiografie cinematografica a celor mai ascunse dorinte ale tinerilor din clasa de mijloc, prinsi intre aspiratia catre o existenta asezata, confortabila, dar conventionala, si impulsul de a se opune predictibilitatii si, in fond, banalitatii unei asemenea perspective.

 

Paul Negoescu

Este preparator universitar la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale din Bucuresti, la Catedra de Regie de film. Este, de asemenea, director artistic al Festivalului de Film Timishort, membru al Academiei Europene de Film, si a fost, de-a lungul ultimilor ani, membru in juriul mai multor festivaluri internationale (Roma, Cluj, Brest), precum si la concursul de scenarii NISI MASA 2009.

 

O luna in Thailanda”

Romania | 2012 | 90min

Regia: Paul Negoescu

In rolurile principale: Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sinziana Nicola, Tudor Istodor.

Filmul va fi proiectat cu subtitrare in limba engleza.

„Cinemateca romaneasca” este un proiect derulat de ICR Londra in parteneriat cu Centrul National al Cinematografiei (CNC).

 

Unde: Institutul Cultural Roman, 1 Belgrave Square, Londra SW1X8PH.

Intrarea este libera, dar locurile sunt limitate. Va rugam sa va confirmati prezenta la T: 020 7752 0134, E: office@icr-london.co.uk.

Autor articol: ICR Londra


Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!