Cinemateca românească prezintă „Katalin Varga”

Articol publicat in sectiunea Evenimente românești pe data 13 mai 2014

22 mai, 7pm, ICR Londra

„Cinemateca românească” prezintă în luna mai un debut de mare forță, cu un impact pe măsură: „Katalin Varga” de Peter Strickland, o poveste sumbră despre răzbunare, mustind de violență.

Filmul, finanțat exclusiv din surse particulare și având o gestație prelungită, a câștigat în 2009 Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin și Premiul „Descoperirea anului” al Academiei Europene de Film.

Alungată de soțul și satul ei, Katalin Varga nu are o altă soluție decât să pornească în căutarea adevăratului tată al fiului ei, Orbán. Luându-l pe Orbán cu ea, Katalin călătorește prin munții Carpați, unde hotărăște să redeschidă un capitol sinistru din trecutul ei și să se răzbune. Vânătoarea o duce într-un loc unde jurase să nu mai ajungă niciodată.

România / UK / Ungaria, 2009, 82 minute

Distribuție: Hilda Peter, Tibor Palffy, Norbert Tanko, Melinda Kantor, Sebastian Marina, Roberto Giacomello, Laszlo Matray

În limba română și ungară, cu subtitrare în limba engleză.

Unde: ICR Londra, 1 Belgrave Square, London SW1X8PH (telefon: 0207 752 0134, fax: 0207 235 0383, mobil: 07919 022 796, e-mail: office@icr-london.co.uk)

Intrarea: liberă.

Autor articol: Institutul Cultural Român Londra


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!