Cinematografe unice în Londra

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Timp liber pe data 31 ianuarie 2016

Londra_pillow-cinema

Londra dispune de o serie întreagă de cinematografe unice, intime şi independente. Puteţi să vă relaxaţi în decorurile decadente de la Electric, între pernele pufoase de la Pillow Cinema sau în căzile pline-ochi cu apă caldă de la Hot Tub Cinema, să simţiţi că luaţi parte la acţiune la IMAX sau să cântaţi alături de muzicalurile favorite la cinema Prince Charles. În continuare, vă invităm să descoperiţi cele mai interesante cinematografe ale Londrei, care merită vizitate.

 

The Electric

Deschis în 1910, cinematograful Elecyric (191 Portobello Road, London W11 2ED, 020 7229 8688) este unul dintre cele mai vechi cinematografe londoneze. Astăzi, The Electric este locul unde puteţi vedea pelicule comerciale, dar şi independente. Confortul este asigurat de fotolii mari de piele, scaune pentru a vă odihni picioarele şi măsuţe pe care puteţi să puneţi mâncarea şi băutura, plus un bar bine aprovizionat în spatele cinematografului.

 

Prince Charles

Chiar la ieşirea din Leicester Square (7 Leicester Place, off Leicester Square, London WC2H 7BP, 020 7494 3654), Prince Charles este un cinematograf independent care oferă bilete cu preţ redus pentru o varietate întreagă de pelicule: blockbustere, ca şi filme specializate. Nu pierdeţi nopţile de cântat, când participarea audienţei este încurajată. Fiţi alături de favoritele dumneavoastră, The Sound of Music (Sunetul muzicii), Grease şi Rocky Horror Picture Show.

 

Secret Cinema

Iubiți filmele? Vă plac misterele? Atunci e bine să știți că Secret Cinema London este exact lucrul de care aveți nevoie. Secret Cinema London se desfășoară în locuri secrete ale orașului, este un eveniment lunar și este o modalitate unică și excentrică de a viziona un film, fie că este vorba de o premieră, fie de un film clasic pe care-l iubește toată lumea. Cu o varietate uimitoare de locuri și filme, Secret Cinema London este una dintre cele mai la modă modalități de a ține pasul cu lumea cinematografiei.

În fiecare lună, locul respectiv este făcut cunoscut exact în ziua în care va avea loc proiecția și doar celor care s-au înscris să participe la acest eveniment. Când află unde se va desfășura proiecția, li se vor oferi și câteva indicii pentru a-i ajuta să-și imagineze ce fel de eveniment va fi și la ce gen de film să se aștepte. Vă veți întâlni împreună cu alți fani ai Secret Cinema într-o anume locație și la o anumită oră din noapte de unde veți fi conduși către destinația secretă pentru o noapte de distracție și cinematografie.

O experiență cinematică fabuloasă, ea poate oferi surprize celor care merg la Secret Cinema, cum ar fi locația proiecției (parcarea unui hotel de 5 stele sau un cimitir), oaspeți speciali și instalații live.

Dacă doriți să vă înregistrați pentru a participa la Secret Cinema, puteți folosi link-ul următor: http://www.secretcinema.org.

 

Hot Tub Cinema

Hot Tub Cinema, o opțiune pe cât de simplă, pe atât de magică, așa cum o numesc organizatorii acestor evenimente speciale, se rezumă la: filme faimoase, spațiu din belșug. Totul în mici piscine cu apă fierbinte. Puteți rezerva toate cele șase locuri disponibile într-una dintre zecile de piscine și puteți petrece o seară frumoasă cu cei mai apropiați și dragi prieteni. Sau vă puteți face prieteni noi, rezervând doar două locuri și împărțind astfel piscina cu alți doritori de astfel de experiențe. Seara nu se termină după terminarea filmului, ci târziu. Organizatorii îi așteaptă pe clienți cu petreceri, karaoke, muzică și dans. Primul cinema de acest gen a fost deschis pe 7 iulie 2012. Prețurile pornesc de la 35 de lire pentru un singur bilet și ajung la peste 200 de lire pentru un grup de șase persoane.

Înscrieți-vă la adresa http://hottubcinema.com pentru a fi anunțați când va avea loc următoarea proiecție.

 

Pillow Cinema

Pillow Cinema (foto) este cea mai confortabilă experiență la cinema. Organizatorii o aseamănă cu „vizionarea unui film pe un nor pufos”. Oaspeții primesc perne super confortabile, plus o pătură gratuit. Biletele pornesc de la 10 lire și se opresc la 60 de lire. Pentru programul lunii decembrie, accesați website-ul Pillow Cinema: http://pillowcinema.com.

 

Cine Lumiere

Situat la Institut Francais du Royaume-Uni, Cine Lumiere (17 Queensberry Place, South Kensington, London SW7 2DT, 020 7838 2144) este specializat în tot ce este mai bun din cinematografia franceză, europeană şi mondială. De asemenea, cinematograful găzduieşte anual componenta londoneză a Festivalul de Film Francez. Cine Lumiere dispune de 300 de locuri, şi nu trebuie să vă faceţi probleme dacă nu cunoaşteţi franceza, toate filmele beneficiază de subtitrare în limba engleză.

 

IMAX 3D, la Muzeul de Ştiinţă (Science Museum)

Pentru o experienţă extraordinară, îndreptaţi-vă către IMAX 3D, la Muzeul de Ştiinţă (Science Museum, Exhibition Road, London SW7 2DD, 0870 8704771), puneţi-vă ochelarii speciali şi lăsaţi-vă purtaţi de acţiunea de pe ecran. Mergeţi şi la BFI IMAX, casa celui mai mare ecran de cinematograf din Marea Britanie.

 

BFI Southbank

BFI Southbank (South Bank, Waterloo, London SE1 8XT, 20 7928 3232, http://www.bfi.org.uk) găzduieşte filme clasice, contemporane, de avangardă sau tradiţionale, selecţia fiind făcută atât din peliculele din întreaga lume, cât şi din cele autohtone. De asemenea, vizitatorii pot naviga printre sute de ore de filme ale Arhivei Naţionale a BFI (British Film Institute – Institutul Britanic de Film), să intre în studioul de cinema sau să cumpere filme de la Filmstore.

 

Lexi

Un cinematograf de 80 de locuri situat în NV Londrei (194B Chamberlayne Road, Kensal Rise, London NW10 3JU, 0871 7042069). Este primul cinematograf cu implicări sociale, toate profiturile realizate mergând direct în fondurile de caritate. Lexi găzduieşte atât ultimele apariţii cinematografice, cât şi vizionări speciale pentru diferite festivaluri de film sau evenimente caritabile, de cele mai multe ori însoţite de petreceri în împrejurimile plăcute ale cinematografului.

 

The Ritzy

Situat în Brixton (Brixton Oval, Coldharbour Lane, Brixton, London SW2 1JG, 0871 7042065), este cel mai mare cinematograf independent specializat din Marea Britanie. Proiectează filme de artă, comerciale şi cinematografie mondială pe cele cinci ecrane ale cinematografului. Construit în 1910, The Ritzy este unul din cele mai complete exemple referitoare la cinematografele londoneze de început.

 

Rio

În vârstă de 100 ani, cinematograful Rio, situat pe Kingsland High Street în Dalston (E8 2PB, 020 7241 9410), afirmă cu mândrie că deserveşte acele secţiuni ale comunităţii care sunt ignorate de mainstream-ul comercial. Festivalurile anuale de film redau pelicule turceşti sau kurde, spaniole sau sosite din partea realizatorilor de film gay. De asemenea, la toate acestea mai trebuie adăugate matineele clasice de la mijlocul săptămânii, un club de film pentru cei mici şi sesiuni de filme romantice pentru îndrăgostiţi.

 

Tricycle

Cinematograful Tricycle reflectă perfect diversitatea comunităţii existente în vecinătăţile Brent-ului (269 Kilburn High Road, London NW6 7JR, 20 7372 6611). În 2009, cinematograful a fost vizitat de mai mult de 40.000 de persoane, care au sosit aici pentru a vedea un film, o piesă de teatru sau a participa la un atelier. Tricycle găzduieşte un cinematograf modern de 300 de locuri, destinat mai ales peliculelor independente şi filmelor de artă din întreaga lume.

 

Phoenix

Phoenix (52 High Road, East Finchley, London N2 9PJ, 020 8444 6789) este cel mai vechi cinematograf construit în acest scop şi care este încă în funcţiune. În 2010 a fost terminată renovarea în valoare de 1,1 milioane lire a acestui complex. Programul de la Phoenix include apariţii noi, filme independente, în limbi străine şi de specialitate, plus un repertoriu bine pus la punct de clasice noi şi vechi. Cinematograful găzduieşte şi un club pentru cei mici, festivaluri, discuţii, proiecţii şi ateliere şcolare.

 

Screen on the Green

Poate ceva mai neobişnuit pentru un cinematograf, Screen on the Green din Islington (83 Upper Street, Islington, London N1 0NU, 0870 0664777) este cunoscut mai ales pentru găzduirea în 1976 a concertului care i-a adunat pe aceeaşi scenă pe Buzzcocks, The Clash şi Sex Pistols. În zilele noastre, cinematograful edwardian cu un singur ecran dispune de un bar la care puteţi servi băuturi sau mâncare, dar şi scaune confortabile sau cuşete duble.

Autor articol: Liviu Untaru
Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!