Cineva a pus o fotografie/o filmare cu mine pe internet, fără permisiunea mea

Articol publicat in sectiunea Cititorii întreabă, Justiție / Poliţie pe data 3 martie 2014

Cineva a pus o fotografie/o filmare cu mine pe internet, arătându-mă într-o postură compromiţătoare, fără permisiunea mea, ce pot face?

Dacă fotografia/filmarea nu este de natură indecentă şi nu arată un minor sau nu este vorba de o infracţiune, atunci poliţia nu poate interveni.

Dacă fotografia/filmarea este pusă pe un website de comunicare socială, atunci puteţi vorbi cu administratorul site-ului pentru ca aceasta să fie ştearsă.

Altfel va trebui să obţineţi un ordin judecătoresc de la tribunal pentru a ordona înlăturarea fotografiei/filmării respective de pe internet. Puteţi obţine sfaturi de la Citizens Advice Bureau sau de la un avocat.

În ceea ce priveşte imaginile video postate fără permisiunea dumneavoastră, dacă aveţi peste 18 ani, imaginile trebuie să fie clasificate obscene (limita obscenului este foarte ridicată şi nu acoperă ceea ar putea fi considerat obscen în mod normal), iar dacă aveţi sub 18 ani atunci acele imagini trebuie clasificate ca fiind indecente înainte ca poliţia să poată interveni.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!