Ciocan, în fața titlului

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 9 ianuarie 2015

564 ciocan

Cristian Ciocan va boxa pe 28 februarie 2015 într-un eveniment extrem de important pentru boxul profesionist românesc.

Românul stabilit în Germania ar putea deveni primul boxer de-al nostru care devine challenger la titlul mondial al greilor, categoria asupra căreia sunt ațintiți toți ochii și care este considerată și cea mai spectaculoasă a boxului. Cristian va boxa la Londra, în O2 Arena, cu britanicul Tyson Fury, un pugilist care trece de 2 metri, măsurând 2,06m. Miza înfruntării este centura WBO International, deţinută acum de Fury, şi statutul de challenger la titlul mondial WBO, al cărui titular este legenda Wladimir Klitschko. Despre Tyson Fury nu se poate spune decât că este un adversat puternic: are 26 de ani şi este neînvins: 23 de victorii, din care 17 prin KO.

Ciocan a început pregătirea la Hamburg şi nu se gândeşte decât la șansa pe care o are. “Este şansa vieţii mele. Ar fi un uriaş pas înapoi dacă voi pierde, dar sunt convins că voi câştiga, chiar dacă voi boxa în deplasare, acasă la adversarul meu. Presiunea mai mare va fi pe umerii lui”, spune românul.

Culmea, statura impresionantă a adversarului nu-l sperie deloc pe Ciocan. “Chiar dacă eu am numai 1,88 metri nu consider că e un handicap mare. M-am antrenat cu Klitschko şi în general toţi partenerii mei de antrenament au fost de peste 2m. Va fi un meci foarte greu pe care îl voi câştiga”, este decis Ciocan.

Pentru că orice meci este altfel când ai în spate oameni care să te susțină, Cristian Ciocan a apelat, desigur, la românii din Anglia. “Îi aştept pe cât mai mulţi dintre ei să vină alături de mine. Eu sunt convins că voi ajunge challenger la titlul mondial şi voi aduce o centură importantă acasă. Ştiu că meciul meu cu Fury este privit ca unul dintre cele mai importante evenimente din istoria boxului românesc, însă vreau să rămân cu picioarele pe pământ. Abia aştept să ciocnesc mănuşile cu Tyson Fury. O să mor cu el de gât”, a promis Ciocan celor care vor veni să-l vadă.

Trecând de asta, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, așa cum se spune. Dacă românul va trece de Fury, meciul care-l așteaptă va fi unul de coșmar. Klitschko este mai mult decât o forță a naturii și este în același timp și un boxer care nu face rabat, nu oferă cadouri.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!