Cioloș, invitat în PNL

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 24 iunie 2016

Premierul Dacian Cioloș a declarat, ca răspuns la invitația unui liberal de a se înscrie în partid, că nu se va implica în politică până la finalul mandatului acestui guvern, iar ulterior acestui moment nu știe ce va face.

„Eu am spus foarte clar că mi-am asumat un mandat de prim-ministru în anumite condiții, mi-am luat un angajament clar și asta… nu știu, sunt pus să repet în fiecare lună lucrurile pe care le-am spus la început și vreau să le mai spun încă o dată și sper să fie pentru ultima dată: mi-am dat un cuvânt și îmi țin cuvântul respectiv – până la sfârșitul mandatului acestui guvern am spus că nu o să mă înscriu într-un partid politic, că nu o să-mi fac un partid politic și că nu o să candidez la alegerile parlamentare. Nu mă întrebați mai mult decât atât pentru că asta pot să vă spun – ceea ce pot să fac, ceea ce m-am angajat să fac”, a declarat Dacian Cioloș, întrebat dacă se va înscrie în PNL.

El nu a exclus nicio variantă privind viitorul său politic, dar a spus că se concentrează pe mandatul de premier, potrivit Mediafax.

„Nu vreau să fac nicio afirmație legat de ce se va întâmpla după aceea pentru că pur și simplu nu știu. Dvs. puteți să înțelegeți că sunt doar un om și nu altceva și că nu am proiecte ascunse, că nu am agendă ascunsă și că eu în noiembrie m-am angajat la un anumit mandat pe care înțeleg să mi-l duc la bun sfârșit și în mod onest și atât cât mă țin puterile?”, a adăugat șeful Executivului.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat că doar unul dintre colegii săi, Marcel Vela, i-a propus premierului Dacian Cioloș să intre în partid și că acesta a refuzat pentru că nu vrea să aibă „probleme de conștiință”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!