Cioloș vrea șefii ISU București afară din sistem

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 27 noiembrie 2015

Dacian Ciolos28_1Premierul Dacian Cioloș a cerut în ședință de Guvern ca șefii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București să fie demiși. El a cerut, de asemenea, ca aceștia să nu mai lucreze niciodată în sistem.

„Am înțeles că persoanele de la conducerea ISU București au fost suspendate, vreau să fie demise. Vreau să mă asigur că nu se pot întoarce în sistem”, a punctat Dacian Cioloș.

El i-a cerut lui Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, să facă un plan de reforme pentru restructurarea ISU, „mai ales pe partea de prevenire, unde sunt sincope”. „Am aflat azi faptul că cei de la ISU București fuseseră informați de problemele de la Colectiv și, în loc să meargă acolo, ei doar au adăugat o hârtie: le-au trimis prevederile legale patronilor, spunându-le ce să facă, fără să verifice situația din teren. Sunt aproape convins că nu e o situație singulară și vreau să văd din partea lui Arafat o analiză și un plan de acțiune”, a mai spus premierul.

Conducerea ISU București a fost suspendată după ce s-a aflat că unii pompieri știau despre existența clubului Colectiv, a anunțat Raed Arafat. Într-o intervenție telefonică la Digi 24, el a spus că angajați din cadrul ISU București știau că în clubul Colectiv urmează să fie organizate evenimente cu public numeros, cu toate că, imediat după tragedia soldată până acum cu 60 de morți, pompierii au precizat că nici măcar nu știau că localul respectiv există. „Documentele arată că cel puțin unele persoane din ISU București știau. Au trecut prin fața lor documente care menționează clubul Colectiv. În solicitare apar cuvântul Colectiv și platforma Pionierul”, a arătat Arafat.

La începutul lunii noiembrie, doi angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, cercetați de DNA în dosarul incendiului din Colectiv, au fost arestați. Aceștia făcuseră mai multe controale în clubul Colectiv. Procurorii anticorupție suspectează că inspectorii au observat în timpul verificărilor că există nereguli în clubul Colectiv, însă nu au semnalat superiorilor și nici nu au luat măsuri în legătură cu problemele descoperite.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

O parere la “Cioloș vrea șefii ISU București afară din sistem”

  1. BELLIO Spune:

    Bravo d-le Prim Ministru !Continuati sa faceti ordine va rugam, întoate domeniile vietii publice, administrative si economice . Sarcina este URIASA, dar speram ca D-stra sunteti OMUL POTRIVIT. Tara are nevoie !

    Succes di toata inima
    Prof. Dr. Alexandre BELLIO

Spune-ti si tu parerea!