Cîrstea adună puncte

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 29 aprilie 2016

627 cirsteaSorana Cîrstea, ocupanta locului 131 în clasamentul WTA, s-a calificat la începutul săptămânii pe tabloul principal al turneului de la Praga, după o victorie în trei seturi, scor 7-6, 4-6, 6-2, obţinută împotriva jucătoarei din Franţa, Amandine Hesse (160 WTA) şi poate pătrunde din nou în Top 100 WTA.

Românca şi-a asigurat 18 puncte în clasamentul WTA, dar adevărata provocare abia acum urmează. Ieşită la un moment dat din Top 200 WTA, Sorana a revenit la o formă sportivă optimă care îi permite să atace din nou revenirea între cele mai bune 100 jucătoare ale lumii. Cîrstea a fost nevoită să o ia de jos, cu turnee ITF şi calificări.

Cîrstea a obţinut o serie de victorii care au readus-o pe locul 131 WTA, nu foarte departe de graniţa Top 100. Ascensiunea poate continua şi în această săptămână la Praga, turneu la care miza nu este deloc de neglijat. Cîrstea trebuie să mai adune puncte astfel încât să prindă tabloul principal de la Wimbledon, care va începe la sfârşitul lunii iunie. Listele de participare se vor închide însă cu 5 săptămâni mai devreme.

Turneul de la Praga este al treilea din circuitul WTA la care Sorana Cîrstea a acces pe tabloul principal în 2016, după Rio de Janeiro şi Istanbul.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!