Cizmele UGG. Cum le purtăm și îngrijim

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 16 ianuarie 2015

ugg_cizme2Moda cizmelor UGG a luat amploare în anul 2000, când prezentatoarea tv Oprah Winfrey a pus aceste încălțări pe lista sa de dorințe. Ulterior, vedete precum Kate Hudson, Sarah Jessica Parker, Jennifer Anniston și Cameron Diaz au fost fotografiate purtând cizme UGG, iar din acel moment a început, la nivel mondial, isteria cizmelor de tip UGG.

Cizmele de tip UGG sunt un must have pentru orice doamnă și domnișoară care pune accent pe confort și comoditate în sezonul rece.

 

Cum să porți cizmele de tip UGG

Cizmele de tip UGG sunt potrivite pentru ținutele casual, pentru atunci când vrei pur și simplu să te plimbi prin oraș, când mergi la cumpărături sau la o întâlnire cu prietenii. Le poți asorta cu rochii casual, de lână și dresuri groase, cu skinny jeans, dar și cu boyfriend jeans, colanți sau pantaloni scurți de blugi și dresuri.

Cizmele de tip UGG nu sunt recomandate purtării la birou sau atunci când mergi la diverse restaurante. Evită să le porți și la evenimente speciale, chiar dacă nu se cere o ținută obligatorie. Aceste cizme sunt pentru momente de relaxare, nu pentru a fi purtate atunci când mergi la concerte, în club sau la cină cu prietenii, chiar dacă nu este un restaurant cu pretenții.

 

Cum să îngrijești cizmele de tip UGG

Curățarea acestor cizme poate fi foarte ușoară dacă ai puțină răbdare. În principiu, ai nevoie doar de o soluție formată din o parte apă, o parte oțet și o perie specială pentru încălțămintea din piele întoarsă. Înmoaie peria în amestecul respectiv, elimină excesul de apă și apoi perie pielea într-o singură direcție.

La final umple cizmele UGG cu bucăți de ziare sau hârtie pentru ca acestea să își păstreze forma, iar apoi lasă-le să se usuce într-un loc uscat, ferit de căldură artificială și razele directe ale soarelui.

Atenție! Nu spăla niciodată cizmele de tip UGG în mașina de spălat și nici nu le lăsa sub jetul de apă – riști să le strici și să nu le mai poți purta deloc.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!