Clotilde Armand: „Johannis, inactiv”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 9 iulie 2016

Clotilde Armand_1Clotilde Armand, fost candidat al USB la Primăria Sectorului 1, acum consilier local, îi transmite președintelui Klaus Iohannis că România are nevoie de un președinte implicat și responsabil.

Într-o postare pe Facebook, Clotilde Armand comentează apelul lansat de președinte privitor la „regândirea relației dintre stat și cetățean” și pentru „decuplarea clientelei de orice fel de la banul public prin eliminarea corupției și reducerea birocrației”.

Consilierul USB spune că subscrie întru totul la afirmațiile președintelui, dar îl întreabă ce facem atunci când aflăm despre cazuri precum cel al licitației organizate de Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, pentru achiziționarea de hidrobiciclete de la o firmă de panificație din Voluntari. „Trebuie să o credem pe cuvânt pe doamna Firea că nu este nicio legătură între doamna Pandele și soțul domniei sale, primar în localitatea Voluntari, nu-i așa?”

Clotilde Armand îl critică pe președintele Iohannis pentru faptul că nu se implică mai profund în viața societății, cerându-i să fie un avocat al cetățenilor în fața partidelor „clientelare și mafiote”. „Domnule președinte, românii v-au votat pentru a fi implicat în viața cetății, pentru a fi portavocea dorințelor și speranțelor lor de schimbare în bine a țării. V-au ales pentru că sperau că veți fi un susținător neobosit al reformei statului și al luptei împotriva corupției. Însă dumneavoastră alegeți să vă retrageți în turnul de fildeș de la Cotroceni, de unde o dată la 3 luni mai emiteți astfel de opinii cu valoare pur academică. Unde ați fost, domnule președinte, când PNL și PSD au bătut palma pentru a organiza mascarada alegerilor locale într-un singur tur? Unde ați fost când s-a adoptat simulacrul de nouă lege a partidelor, ce obligă formațiunile nou-înființate să depună liste de candidați proprii aproape la fiecare rundă de alegeri pentru a nu fi radiate? Unde erați când PNL și PSD băteau palma pentru a-și tranșa majoritatea primăriilor din țară printr-un blat de proporții naționale?

România are nevoie de un președinte implicat, responsabil și care să comunice neobosit cu oamenii. Un președinte care să fie avocatul cetățenilor în fața actualelor partide parlamentare clientelare și mafiote. Încă mai sper că acest președinte puteți fi dumneavoastră, domnule Iohannis, însă mi-e teama că, deși speranța moare ultima, acum își trăiește ultimele zile”, scrie Clotilde Armand. Intervenția ei pe Facebook  a strâns, în doar două ore, 1.300 de like-uri și peste 270 de shares.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!