Coada la mortgage

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 18 noiembrie 2013

Aproape 2.400 de aplicatii au fost depuse in decursul unei singure luni de catre cei care isi doresc sa cumpere o casa in Marea Britanie prin credit ipotecar (mortgage), platind un avans de doar 5% din valoarea locuintei, a informat BBC News in editia online, din 11 noiembrie.

Cererile au fost depuse la sucursalele bancilor Royal Bank of Scotland (RBs) si Halifax, primele care au primit acceptul de a acorda astfel de imprumuturi preferentiale in cadrul programului guvernamental „Help to Buy”. acesta a fost lansat pentru a stimula acordarea de credite pentru cumpararea de locuinte, in conditiile in care solicitantul imprumutului plateste in avans doar 5% din valoarea imobilului ce urmeaza a fi achizitionat. Restul de 15% din valoarea avansului solicitat de banci pentru acordarea creditului este garantat de statul britanic.

Numai la RBS au fost inregistrate, pe parcursul lunii octombrie, 1.075 de cereri pentru obtinerea creditelor Help to Buy cu plata unui avans de 5%. Dintre acestea, 169 au fost deja aprobate, iar cinci solicitanti au si primit banii, au comunicat oficialii bancii. Ei au mai precizat ca cele mai multe cereri vin de la cupluri de tineri care castiga impreuna mai putin de 50.000 de lire sterline pe an. Pretul mediu al locuintelor vizate de clientii care au solicitat pana acum creditele Help to Buy este de £167.565.

Actualul program Help to Buy da oamenilor posibilitatea obtinerii unui credit ipotecar pentru achizitionarea unei locuinte in valoare de maxim 600.000 de lire sterline. Aceasta este a doua faza a programului, dupa ce in prima etapa doritorii au putut beneficia, de asemenea, de credite ipotecare cu avans redus numai in cazul cumpararii unei constructii noi.

Toti cei interesati de creditele Help to Buy au putut depune aplicatii in acest sens cu incepere de la 7 octombrie.

RBS functioneaza in prezent ca subsidiara a NatWest, in timp ce Halifax este detinuta de Lloyds Banking Group. Cele doua banci se afla printre putinele companii de creditare care au dreptul sa ofere clientilor creditele Help to Buy. Imprumuturi similare vor mai putea fi obtinute in viitorul apropiat si de la sucursalele HSBC sau Barclays, conform BBC News.


Etichete: , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!