Cocaină transportată în cutii de chipsuri

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 3 aprilie 2014

Polițiștii din Inverness (Scoția) au prins un român suspectat că ar fi curier de droguri. Andrei-Mihai Bălăuță, de 29 de ani, a ajuns la închisoare după ce asupra sa a fost găsită o cantitate de cocaină cu un potențial de valorificare pe stradă de 21.000 de lire. Marfa, depistată de polițiști sub acoperire, era ascunsă într-un tub de Pringles.

În decembrie 2013, românul i-a predat unui alt suspect, într-o stație de autobuz din localitatea scoțiană Inverness, un tub ce conținea 13 bile de cocaină, cu o greutate totală de 105,3 grame, potrivit publicației Strathspey Herald. În camera lui Bălăuță s-au găsit 3.000 de lire sterline, iar cei doi au fost arestați. Alte 520 de lire sterline au fost găsite în portofelul suspectului.

După ce bilele din tubul de Pringles au fost duse la un laborator criminalistic, s-a dovedit că aveau în compoziție cocaină cu o puritate de 50%, mai scriu jurnaliștii de la Strathspey Herald. Românul a recunoscut implicarea sa în vânzarea de cocaină iar în acest moment se află în stare de arest la închisoarea din Edinburgh.

Potrivit avocatului lui Bălăuță, românul este din Vaslui, absolvent al unei facultăți IT, tată al unui băiat și a venit în Marea Britanie pentru a căuta de muncă. Vorbește fluent engleza, spaniola și italiana și spera să găsească de muncă în IT sau turism, a mai declarat avocatul citat de Strathspey Herald.

Judecătorul a decis ca românul să rămână în arest până la judecare, ce va avea loc pe 10 aprilie.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!