Cocis, curtat!

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 7 decembrie 2009

 

Internaţionalul român l-ar avea manager la Notts County pe celebrul Sven Goran Eriksson. Cel mai vechi club din lume îl ademeneşte cu un salariu de 700.000 de euro!

 

Cariera lui Răzvan Cociş a ajuns într-un moment de cumpănă.

 

Tricolorul de 26 de ani se va despărţi luna viitoare de Lokomotiv Moscova după trei sezoane, deoarece ruşii l-au anunţat zilele trecute că nu-i mai prelungesc angajamentul scadent la 31 decembrie.

 

În această situaţie, Cociş devine jucător liber şi se poate transfera la orice echipă la parametri zero.

 

Aflat în vizorul câtorva grupări din Europa, mijlocaşul a primit şi o propunere şocantă de la Notts County, locul şapte în liga a IV-a din Anglia. El este dorit la cel mai vechi club din lume de noul manager, celebrul suedez Sven Goran Eriksson, plătit anual cu 2,3 milioane de euro. Învestit în funcţie în vară, odată cu preluarea clubului din Nottingham de arabii de la Munto Finance, fostul selecţioner al Angliei vede în Cociş jucătorul potrivit pentru proiectul său: „În 4-5 ani vrem să ajungem în Premier League, după care visăm să jucăm şi în Champions League.”

 

Pentru a fi convingători, englezii s-au arătat dispuşi să-i ofere lui Cociş un salariu anual de 700.000 de euro, cu 100.000 mai mult decât a avut la Lokomotiv Moscova! Cu toate astea, fotbalistul nu e prea încântat de ideea de a evolua într-o divizie inferioară, considerând că mai are un cuvânt de spus în fotbalul mare. El mai are o propunere tentantă financiar şi din Emirate.

 

Eriksson a încercat să-şi centreze proiectul în jurul fostului mare internaţional englez Sol Campbell, 35 de ani. Fundaşul central semnase în iulie cu Notts County un contract valabil pe 5 ani, dar şi-a reziliat angajamentul în septembrie, după un singur meci jucat.

 

Arabii de la Munto Finance au încercat să-l coopteze în staff-ul lui Eriksson şi pe Roberto Mancini, dar fostul antrenor al lui Inter Milano a refuzat propunerea. Portar la Notts County este Kasper Schmeichel (23 de ani), fiul fostului mare goalkeeper danez, Peter Schmeichel.


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!