Cocuri deosebite pentru evenimente speciale

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 16 decembrie 2013

cocuri1Singura sau cu ajutor din partea unei prietene, poti obtine coafuri extrem de interesante şi incredibil de simplu de realizat. Inarmeaza-te cu rabdare, un fixativ bun şi multe agrafe pentru par.

 

Coc neglijent

Daca esti pe picior de plecare şi nu ai timp pentru o coafura elaborata, cocul neglijent este alegerea ideala. Este ideal daca ai parul cret sau uşor ondulat. Daca parul este drept, foloseşte o spuma de par pe toata suprafata pentru a-i oferi textura necesara şi fixarea potrivita.

Pentru separarea suvitelor, trece-ti degetele prin par. Ridica apoi diferite sectiuni ale parului şi prinde-le cu agrafe. Continua pana prinzi toate şuvitele, iar la final aplica spray fixativ. Poti lasa o şuvita sau chiar mai multe, daca doreşti sa iti incadreze chipul.

 

Coc voluminos

O coafura potrivita in special celor cu parul mediu. Daca parul este prea lung, cocul rezultat va fi prea mare. Secretul acestei coafuri este pieptanarea parului de la varfuri spre radacina, ceea ce ii ofera volumul necesar. Pe baza acestui mic truc, poti realiza o multime de alte tipuri de coafuri. La fiecare pieptanare a parului de la varfuri spre radacina, pulverizeaza fixativ pentru ca volumul sa se mentina. Pieptanarea se realizeaza „pierdut”, fara a apasa foarte mult spre radacina, pentru a evita incurcarea excesiva a parului sau degradarea lui.

Imparte parul in doua sectiuni diferite, de la frunte pana la crestet. Prinde sectiunea din spate intr-o coada pe care o vei pieptana de la radacina spre varfuri. Pulverizeaza fixativul, netezeşte uşor cu o perie numai la suprafata, apoi rasuceşte coada spre interior şi prinde cu agrafe. Repeta mişcarea şi pentru partea din fata a parului, pe care sa o adaugi peste cocul format. Netezeşte cu peria şi prinde cu agrafe, apoi foloseşte o bentita pentru a definitiva look-ul.

 

Coc impletit cu panglica

Parul lung este „materia prima” ideala pentru o astfel de coafura. Este una dintre cele mai simple şi totuşi elegante coafuri pe care le poti face singura acasa. Ai nevoie de o panglica de un metru lungime şi doua elastice pentru par, de preferat de aceeaşi culoare cu panglica. Prinde parul intr-o coada la spate. Impleteşte panglica in coada, pornind de la jumatatea acesteia, pentru ca o parte sa ramana la baza cozii, iar cealalta jumatate la varf. Prinde coada la varf cu un elastic, apoi rasuceşte-o intr-un coc. Fixeaza bine cocul cu ajutorul unor agrafe. Leaga cele doua capete ale panglicii intr-o funda pe care sa o fixezi cu cateva agrafe. Astfel ai obtinut o coafura extrem de eleganta, pe care o poti adopta tinutei, alegand panglica in culoarea rochiei.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!