Codași la calitatea aerului

Articol publicat in sectiunea Social pe data 17 iunie 2016

Capitala României este pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește calitatea aerului și nivelul zgomotului, doar 22% dintre locuitorii intervievați arătându-se mulțumiți de cât de curat este aerul pe care îl respiră, potrivit datelor făcute publice de Oficiul European de Statistică.

Pe primele locuri în ceea ce privește calitatea aerului se află, în Europa, Viena, Helsinki și Dublin, arată datele Eurostat. 88% dintre locuitorii din cele trei capitale europene s-au arătat satisfăcuți de calitatea aerului, în top urmând Luxemburg cu 83%, Stockholm 77% și Ljubljana cu 76%.

Bucureștiul este pe ultimul loc în clasamentul capitalelor europene cu un aer curat, în opinia propriilor locuitori. Doar 22% dintre bucureștenii intervievați s-au arătat mulțumiți de condiții, scrie Mediafax. Pe penultimul loc este capitala țării vecine Bulgaria. 28% dintre locuitorii din Sofia au fost mulțumiți de calitatea aerului.

Cât privește nivelul zgomotului perceput, Bucureștiul reușește să ocupe tot ultimul loc. 31% dintre cei intervievați s-au arătat mulțumiți, potrivit Eurostat. La coada clasamentului se află și Sofia (36%) sau Roma, Madrid și La Valletta. La polul opus, printre cele mai puțin zgomotoase capitale se află Dublin (82%), Helsinki (81%) și Luxemburg (79%).

Sondajul a fost realizat în anul 2015 și a fost publicat cu ocazia Zilei Mediului.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!