Codul Muncii, schimbat semnificativ

Articol publicat in sectiunea Social pe data 11 septembrie 2015

Image of two business partners discussing documentsCodul Muncii va fi modificat semnificativ, potrivit unei inițiative legislative cetățenești ce a fost adoptată de Senat. Documentul, care a trecut cu succes la începutul anului de verificările Curții Constituționale, prevede flexibilizarea relațiilor de muncă și echilibrarea raportului dintre salariați și angajatori.

Printre principalele noutăți incluse în proiect se numără modificarea contractului individual de muncă, durata concediului de odihnă și sporurile pentru munca suplimentară.

Propunerea legislativă de modificare a Codului Muncii este inițiată de Blocul Național Sindical (BNS), scrie avocatnet.ro, citat de Digi24.ro.

CCR a constatat în ianuarie că propunerea legislativă respectă condițiile impuse prin lege și a comunicat acest lucru Senatului, care este prima Cameră sesizată. Totodată, hotărârea Curții a apărut în februarie în Monitorul Oficial. Astfel, după îndeplinirea acestor condiții, propunerea legislativă a intrat în procedura parlamentară de legiferare.

Deoarece senatorii au depășit data până la care trebuiau să dezbată și să aprobe propunerea legislativă, aceasta a fost adoptată tacit în Senat. Mai departe, proiectul va ajunge la Camera Deputaților, care este for decizional.

Proiectul de lege care a trecut de Senat introduce obligația angajatorului de a comunica în scris salariatului orice propunere de modificare a contractului individual de muncă (CIM). Apoi, în cel mult zece zile, salariatul va trebui să ofere, tot în scris, un răspuns.

 

Modificări la concediu

Cu toate că, în prezent, angajații cu normă întreagă și cei cu normă parțială au dreptul anual la același număr de zile de concediu de odihnă (adică cel puțin 20 de zile lucrătoare pe an), acest lucru va fi schimbat.

Mai exact, în propunerea de act normativ este specificat că, în cazul salariaților cu normă parțială, concediul de odihnă va fi acordat proporțional cu timpul efectiv lucrat. Totuși, se prevede că părțile vor putea stabili – prin contractul colectiv de muncă aplicabil – o durată mai mare decât aceasta.

În același timp, tot prin contractul colectiv de muncă – sau prin CIM – se va putea stabili o durată egală cu cea la care au dreptul salariații cu normă întreagă. Munca suplimentară va fi compensată prin ore libere plătite în următoarele 30 de zile, față de 60, cât este în momentul de față, plus că se va acorda automat și un spor de cel puțin 75% din salariul de bază.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!