Coincidența

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 13 noiembrie 2015

Văd că există o comisie mandată de către Agenția Mondială Antidoping. Comisia asta vrea suspendarea Rusiei din toate competițiile de atletism și retragerea acreditării laboratorului antidoping de la Moscova, laborator care ar fi făcut pierdute 1.417 probe. Da, avem un număr exact: 1.417.

Treaba asta mi se pare la fel de importantă ca și cea legată de o întârziere a trenului care oprește în Brăila. Sau Urziceni, sau Făurei, gări prin care am trecut și în care m-am întrebat de ce am oprit. Și mi se pare importantă pentru că nu sportul este preocuparea acestei agenții, ci războiul pornit pe toate fronturile. Războiul dintre Rusia și America. Sau ăla dintre Rusia și restul, că băieții ăștia nu sunt capabili să facă diferența.

Din punctul meu de vedere, cea mai dopată nație a lumii este China. Oricine are o legătură cu Ali Express sau Ali Baba știe că de acolo se poate obține orice. După un singur click am la dispoziție oferta de susținătoare de efort, ca să nu mai vorbesc de altele. Chinezii fac orice. M-am ferit să atașez contului meu de acolo o fotografie. Nu vreau să mă trezesc la ușă cu unul ca mine, sub formă de bonus. Iar atleții chinezi, să fim serioși, au produs recorduri doar când au fost la ei acasă. Cine să-i controleze acolo, chimic vorbind? Cine să măsoare viteza vântului?

Ceea ce vedeți este noul război. Ținta de acum este Rusia, teama tuturor, dar care a dat atât de multe valori încât mi-e greu să cred că ar vrea să și le distrugă. Ați văzut vreodată zborul lui Plushenko? Vi se pare… dopat?

Din punctul meu de vedere, AMA este la nivelul la care Ivan Drago era caftit copios de Rocky Balboa. Ați văzut filmul, ați asimilat propaganda.

Singurul drog care ni se administrează este acela al decalibrării. Că este administrat exact de către una dintre cele mai decalibrate organizații ale lumii nici nu mai contează.

Faptul că organizația asta seamănă perfect cu societatea americană este, desigur, o coincidență.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

O parere la “Coincidența”

  1. DanielAra Spune:

    Kasparov era mootch de dopat 🙂

Spune-ti si tu parerea!