Colonel detașat la Guvern, șpagă 30.000 de euro

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 18 decembrie 2015

Ștefan Enache, militar detașat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, a fost reținut de procurorii militari din cadrul DNA după ce a fost prins în flagrant luând mită de 30.000 de euro. Pe 8 decembrie, Ștefan Enache, colonel în cadrul U.M. 02999, detașat la Secretariatul General al Guvernului, a pretins de la o persoană o sumă de peste 10.000 euro, se arată într-un comunicat DNA.

Enache a promis că va interveni pe lângă directorul Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat pentru ca acesta din urmă să le asigure celor doi adjudecarea, la o licitație, a unui imobil din București, la un preț mult subevaluat. Imobilul astfel achiziționat urma să fie valorificat ulterior, iar profitul să fie împărțit între Enache și persoana de la care a cerut mită.

În același context, pe 14 decembrie 2015, Ștefan Enache „a primit efectiv suma de 30.000 euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achiziționarea a două imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, arată sursa citată.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!