Comisioanele ar putea fi afișate la bancomate

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 4 septembrie 2014

bancomat

Băncile vor fi obligate să afişeze pe ecranele bancomatelor toate comisioanele aferente operaţiunilor pe care un client doreşte să le efectueze cu un card de debit sau credit, exprimate în suma exactă, nu procentual. Prevederea este prevăzută într-un proiect întocmit de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

„Prestatorii de servicii care efectuează operaţiuni de plată prin intermediul cardurilor de debit şi a cardurilor de credit la terminalele ATM au obligaţia de a informa consumatorii asupra tuturor comisioanelor, taxelor şi oricăror altor tipuri de costuri pe care trebuie să le suporte consumatorul în legătură cu contractul de prestări servicii”, se arată într-un proiect de ordin publicat pe site-ul ANPC și citat de Mediafax.

Bancomatele trebuie să afişeze pe ecrane toate informaţiile legate de costurile tranzacţiei, în ordinea operaţiunilor efectuate de către client. Acesta va avea astfel posibilitatea de a renunţa la operaţiunea respectivă, fie că este vorba despre eliberare de numerar, transfer din cont, plăţi de facturi sau alte servicii solicitate.

 

Informații ușor de citit

Informaţiile privind costurile trebuie să fie vizibile şi uşor de citit, precizând suma exactă pe care o persoană o are de plătit pentru fiecare operaţiune, nu procentul perceput.

Totodată, dimensiunea literelor/cifrelor trebuie să fie egală cu restul caracterelor de pe ecranul ATM-ului.

Dacă se blochează sau se reţine cardul de debit/credit în bancomat, instituţia de credit care deţine ATM-ul are obligaţia să informeze clienţii respectivi pe ecranul terminalului despre termenul maxim de recuperare a cardului şi numărul de telefon la care clientul poate apela în această situaţie, cu intervalul orar specificat în care poate contacta banca.

ANPC aşteaptă propunerile şi observaţiile pentru proiectul în dezbatere până la 11 septembrie.

În prezent, băncile nu afişează la bancomate costurile privind tranzacţiile care se pot efectua la ATM-uri.

 

Bancherii: Nu am fost consultați”

Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) reclamă timpul relativ scurt de dezbatere publică acordat de ANPC privind acest proiect, precum şi faptul că nu au fost consultate anterior publicării acestuia.

„Orice măsură menită a satisface acest obiectiv, inclusiv această iniţiativă recentă a ANPC, va fi sprijinită de către CPBR cu condiţia ca asemenea măsuri să fie implementate în mod constructiv şi să nu producă distorsiuni în piaţă. Astfel, în ceea ce priveşte proiectul de ordin al ANPC, CPBR consideră că ar fi trebuit iniţiat un proces consultativ mai amplu, care să cuprindă şi reprezentanţi ai comunităţii bancare încă dinaintea publicării proiectului, pentru a putea discuta diferitele aspecte de ordin tehnic şi operaţional ce ţin de asemenea iniţiativă şi a evita astfel posibile reveniri asupra formei iniţiale”, se arată într-o poziţie transmisă de Consiliul Patronatelor Bancare din România.

CPBR a fost înfiinţat în acest an şi cuprinde şase dintre cele mai mari bănci din România: BCR, BRD, Raiffeisen, UniCredit – Ţiriac, Volksbank România şi ING Bank România.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!