Compania CEZ, amendată pentru facturi

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 22 ianuarie 2016

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a amendat compania CEZ Vânzare cu 500.000 de lei, pentru că a facturat în avans energia electrică în perioada 2014-2015, au declarat, marți, surse din sectorul energetic.

Pentru facturarea în avans, ANRE a amendat, în toamna anului trecut, și GDF Suez Energy România, cu 200.000 lei, ca urmare a unui control cerut de premierul de atunci, Victor Ponta, după semnale din presă, scrie Profit.ro.

La CEZ Vânzare, controlul a fost inițiat anul trecut și a vizat verificarea modului în care compania a respectat prevederile Regulamentului de furnizare a energiei electrice la clienții finali, potrivit Agerpres.

În 14 octombrie anul trecut, premierul de atunci, Victor Ponta, a cerut ANRE să verifice informațiile privind facturarea în avans a populației, el referindu-se atunci la consumul de gaze și cerând să fie verificat dacă această operațiune este prevăzută de lege și în acord cu practica europeană.

GDF anunțase schimbarea modului de facturare a consumului de gaze prin emiterea trimestrială a trei facturi simultan, respectiv o factură de regularizare a consumului aferent perioadei anterioare și a cărei scadență este cea mai apropiată față de data primirii și alte două facturi eliberate în baza consumului estimat pentru următoarele două luni, cu scadențele de plată aferente lunilor calendaristice pentru care au fost emise.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!