Companii românești, listate la Bursa din Londra

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 8 mai 2015

Guvernul intenționează să listeze în acest an sau cel mai târziu anul viitor, la bursele din București și Londra, acțiuni ale aeroportului internațional București-Otopeni, portului Constanța, Hidroelectrica și Romtelecom. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta, într-o emisiune la B1 TV. El a adăugat că se poate discuta și despre vânzarea CFR Marfă, dar că Tarom nu poate fi listată, deoarece va rămâne pe pierdere, potrivit Mediafax.

Guvernul a anunțat că a aprobat crearea unui colectiv de lucru operativ, însărcinând Ministerul Finanțelor și Autoritatea de Supraveghere Financiară să gestioneze coordonarea programului de listare de companii pe bursă, astfel încât noi listări să aibă loc încă din toamna acestui an.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta, aflat într-o vizită în Qatar, a declarat în cadrul unui turneu în Golf că Guvernul va încerca să încheie un parteneriat cu operatorul aerian Qatar Airways pentru modernizarea aeroportului Otopeni și relansarea Tarom, având discuții în acest sens și cu Turkish Airlines, Emirates și Etihad, aflate deocamdată doar într-o fază exploratorie.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!