Complicații pentru Dan Petrescu

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 31 martie 2014

528 dan petrescuConturile patronului lui Dinamo Moscova, echipa antrenată de Dan Petrescu, Boris Rotenberg, au fost blocate de Trezoreria americană după ce Crimeea a fost anexată de Federaţia Rusă, deși anexarea respectivă este discutabilă.

În iulie anul trecut, echipa lui Dan Petrescu şi-a schimbat preşedintele, Genadi Soloviev fiind înlocuit de Boris Rotenberg. Mutarea nu era surprinzătoare, mai ales după ce clubul moscovit avea mari probleme financiare, și Rotenberg dispunea de o avere de 1,4 miliarde de dolari, fiind al 100-lea cel mai bogat rus, potrivit topului Forbes. În câteva luni, Rotenberg a investit masiv, transferurile lui Christopher Samba, Igor Denisov, Aleksandr Kokorin, Alexei Ionov, Vladimir Gabulov şi Iuri Jirkov costându-l pe Rotenberg 72 de milioane de euro.

Petrescu a dus-o pe Dinamo pe locul 4 în Rusia, având 39 de puncte după 21 de etape, la 5 puncte de liderul Lokomotiv şi la 2 puncte de locul al doilea, ocupat de Zenit Sankt Petersburg. Ascensiunea lui Dinamo ar putea fi oprită de apariţia unor probleme financiare.

Conform Bloomberg, SUA au blocat conturile din Statele Unite a 19 oligarhi ruşi apropiaţi de Vladimir Putin, printre care şi Arkadi şi Boris Rotenberg, aceștia fiind și partenerii de judo ai lui Putin. Sancţiunile au fost puse în practică după ce Duma de Stat, recte parlamentul rus, a anunţat oficial anexarea Crimeii la Rusia, după ce 97,4% dintre locuitorii Crimeii au votat pentru alipire, la referendum.

Boris şi Arkadi Rotenberg sunt patronii echipei de hochei a lui Dinamo Moscova, campioană la ultimele două ediţii ale Ligii Continentale de hochei (KHL) şi a echipei finlandeze de hochei Jokerit, care va juca din sezonul viitor în KHL.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!