Concediul de maternitate, acum şi pentru taţi

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Diaspora, Muncă pe data 21 aprilie 2015

uk_concediu paternitate

De săptămâna trecută, în Marea Britanie au intrat în vigoare o serie de reguli noi privind egalitatea între sexe. Astfel, taţii pot avea grijă de copil în primul lui an de viaţă, în locul mamei, primind aceleaşi ajutoare din partea angajatorului sau al statului, ca şi mama. Doar că în cele mai multe cazuri tot mai rentabil este ca mama să stea acasă cu copilul.

Programul se numeşte „shared parental leave” (SPL) şi sunt vizaţi părinţii, inclusiv adoptivi, care muncesc. Ei pot împărţi între ei un maximum de 50 de săptămâni de concediu, după primele două săptămâni de la naşterea copilului şi să primească un salariu de concediu maternal / paternal. În astfel de condiţii, tatăl are posibilitatea să ia locul mamei pentru îngrijirea nou-născutului, lucru care pentru unii tătici poate fi o oportunitate unică în stabilirea unei relaţii profunde cu propriul copil.

Din păcate, tatăl ar primi cam aceiaşi bani pe care îi primeşte acum şi mama, iar în condiţiile în care bărbatul câştigă de regulă mai mulţi bani, condiţiile financiare o vor forţa tot pe mamă să stea cu copilul în cele mai multe cazuri. În 39 din 52 de săptămâni, banii primiţi de tată vor fi după cum urmează: în primele şase săptămâni va fi plătit la nivelul de 90% din media câştigului său săptămânal brut, după care, timp de 33 de săptămâni, va primi suma mai mică dintre 90% din salariul său mediu săptămânal şi £139.78. Banii vor fi mai mulţi acolo unde firmele angajatoare sunt mai generoase.

 

Tăticii, încurajaţi prima oară în Suedia

Suedia a introdus un astfel de program încă din 1974 şi la momentul acela doar 5% dintre tătici au făcut uz de aceste drepturi. S-a mai adăugat ulterior şi un număr de zile libere pentru tătici, respectiv bonusuri de egalitate între părinţi, cu rolul de a-i încuraja să împartă cu mamele timpul de îngrijire al nou-născutului. Iar în Suedia tăticii primesc 80% din salariu pentru primele 390 de zile din totalul de 480 permise pentru concediul paternal.

La distanţă de o generaţie, procentul de tătici suedezi care au ales să-şi îngrijească nou-născutul a crescut simţitor. Tăticii au remarcat că relaţia lor cu copilul a devenit mult mai apropiată, dând în acelaşi timp posibilitatea mamelor de a-şi susţine propria carieră sau de a studia.

 

E bine că există opţiuni

În UK, se estimează că 40% din părinţii cu un loc de muncă nu vor fi eligibili pentru că mama nu are un loc de muncă plătit sau cuplul nu întruneşte cerinţa de a fi lucrat la acelaşi angajator pentru cel puţin 26 de săptămâni înainte de naşterea copilului.

Programul oferă destul de mare flexibilitate. Concediul pentru îngrijirea copilului poate fi început, oprit şi reînceput. Unul dintre părinţi poate fi în concediu, în timp ce celălalt munceşte sau ar putea să-şi ia concediu de îngrijire a copilului amândoi în acelaşi timp. Împreună au dreptul la 50 de săptămâni de concediu deci, în principiu, ar putea ca în primele 25 de săptămâni ambii părinţi să fie acasă, alături de copil.

Totuşi, există critici care susţin că ar fi necesari stimuli suplimentari, similari cu cei din Suedia, pentru ca această politică să dea cu adevărat rezultate.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!