Concurență puternică pe cursele aeriene interne

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 1 aprilie 2016

Compania aeriană low-cost Blue Air a anunțat că lansează trei noi rute interne de la 1 octombrie 2016, prin care va oferi zboruri între Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, cele mai importante orașe din provincie, în condițiile în care, în prezent, compania de stat Tarom nu are concurență pe rutele interne.

Anterior, Blue Air a anunțat că lansează curse București-Cluj Napoca, considerată cea mai profitabilă rută internă din România, la prețuri de la 90 de lei (circa 20 de euro), începând din 3 iunie.

Pentru cele trei noi rute lansate, „biletele de avion sunt disponibile la tarife începând de la 89,99 lei (preț pe segment de zbor, TVA și taxe incluse, locuri limitate), tarif ce include gratuit un bagaj de mână în limita a 10 kg, 1 bagaj de cală în limita a 32 kg și un snack pe timpul zborului”, a precizat compania, într-un comunicat, potrivit Mediafax.

În prezent, Tarom este singura companie care operează zboruri interne regulate.

Însă pe lângă Blue Air, un alt transportator aerian low-cost, Wizz Air, a anunțat că lansează zboruri pe ruta București-Cluj începând din 22 iulie, la prețuri care încep de la 39 de lei.

Totuși, biletele la prețuri minime anunțate de către companiile low-cost sunt în număr limitat, iar pasagerii trebuie să plătească, de multe ori, diverse taxe pe lângă prețurile afișate.

În replică, Tarom a pus în vânzare, din 9 martie, bilete dus-întors pe ruta București-Cluj la prețuri începând de la 40 de euro. Oferta Tarom este valabilă pentru călătorii efectuate începând cu 15 mai 2016. Biletele cu prețul minim de 40 de euro, cu toate taxele incluse, nu sunt limitate ca dată de vânzare și călătorie, dar sunt în număr limitat.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!