Condamnat în Austria pentru trafic cu imigranți

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 26 octombrie 2015

Un cetățean român a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de persoane de un tribunal austriac, după ce a introdus ilegal în Austria peste 40 de imigranți clandestini pe care îi transporta într-o autoutilitară, informează site-ul publicației Le Figaro, citat de Mediafax.

Șoferul român, în vârstă de 37 de ani, a fost arestat preventiv în luna iulie, după ce, la un control rutier, autoritățile austriece au descoperit, în autoutilitara pe care o conducea, înmatriculată în Bulgaria, zeci de imigranți clandestini. El a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru „trafic de persoane în condiții inumane” și de „complicitate la organizarea unei acțiuni infracționale”, de un tribunal din Korneuburg, în apropiere de Viena.

În luna iulie, șoferul român a fost oprit pe autostrada A4, în apropierea periferiei estice a orașului Viena, pentru a fi supus unui control, în urma căruia autoritățile austriece au descoperit, în autoutilitara pe care o conducea, 42 de imigranți înghesuiți pe o suprafață de șase metri pătrați. Imigranții proveneau din Siria, Irak și Afganistan, printre ei aflându-se și câțiva copii. Extracomunitarii erau înghesuiți într-o parte a vehiculului care nu avea aer condiționat, astfel că mulți erau deshidratați.

—————————————

Șoferul a mărturisit că preluase imigranții de la frontiera Ungariei cu Serbia și urma să îi ducă în Rannersdorf, la periferia orașului Viena. El a mai precizat că pentru transportarea imigranților ar fi primit 1.500 de euro, însă nu i s-a precizat exact câte persoane transporta.

—————————————

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!