Trădat de ADN: 13 ani de închisoare după 13 ani…

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 3 martie 2014

catuse

Un roman stabilit in estul Londrei a fost condamnat la 13 ani de inchisoare pentru o tentativa de viol comisa pe teritoriul Regatului Unit in… 2001. El a fost identificat de politistii britanici dupa ce a fost retinut sub acuzatia de furt, vara trecuta. Mostrele de tesut ADN care i-au fost prelevate cu aceasta ocazie au dus la concluzia ca acesta este autorul altor patru infractiuni savarsite in urma cu 13 ani.

 

„13” cu ghinion

Un barbat care s-a sustras detentiei timp de 13 ani, dupa ce a fost condamnat pentru ca a intrat cu forta in casa unei femei incercand sa o violeze, a fost condamnat la 13 ani de inchisoare in 19 februarie, informeaza Metropolitan Police intr-un comunicat de presa transmis redactiei Diaspora Romaneasca.

Romanul Gheorghita Plesca in varsta de 44 de ani, stabilit in comitatul Bedforshire din estul Angliei, a pledat vinovat pentru acuzatiile de patrundere prin efractie intr-o locuinta si tentativa de viol. Procesul juridic impotriva romanului a avut loc in 11 februarie, la 13 ani de la comiterea faptelor petrecute in luna mai a anului 2001. Plesca s-a mai aflat in fata unui complet de judecata din Marea Britanie in 24 ianuarie, cand a recunoscut ca a savarsit inca trei infractiuni de talharie, in estul Londrei, in intervalul aprilie-mai din acelasi an 2001.

Audierile din timpul procesului au dezvaluit ca Plesca a comis tentativa de viol intr-o seara din luna mai a anului 2001, cand si-a surprins victima, o femeie de peste 60 de ani, singura in casa acesteia. Raufacatorul a reusit sa o imobilizeze legand-o cu banda adeziva si cabluri electrice, dupa care i-a jefuit locuinta si a incercat sa o violeze. Batrana a reusit sa se elibereze si sa anunte fortele de ordine doar dupa ce barbatul a parasit imobilul.

 

ADN de vinovat

Gheorghita Plesca a fost retinut doar in august 2013 de catre politistii din Bedfordshire pentru ca era suspectat ca a comis un furt. Probele DNA prelevate cu aceasta ocazie i-au ajutat pe oamenii legii sa opereze conexiuni care au dus la concluzia ca acesta este autorul celorlalte infractiuni ce au avut loc cu aproape 13 ani in urma.

„Plesca a reusit sa se sustraga o lunga perioada de timp de sub urmarirea penala… Din pacate, victima sa a decedat inainte de identificarea infractorului. Speram, insa, ca familia femeii sa isi regaseasca linistea la gandul ca autorul tentativei de viol a fost prins si trimis dupa gratii”, a declarat sergentul Michael Mc Inerney din echipajul de investigatie a ofenselor sexuale grave din cadrul Bedfordshire Police.

Tribunalul a pronuntat impotriva barbatului o sentinta care stabileste executarea a 10 ani de inchisoare pentru tentativa de viol plus o pedeapsa cumulata de inca trei ani de detentie pentru celelalte fapte infractionale comise.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!