Condamnat pentru trafic de droguri

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 3 aprilie 2015

Un cetăţean român găsit vinovat de trafic de droguri a fost condamnat la 13 ani şi şase luni de închisoare în Republica Cipru, informează presa regională, preluată de Mediafax.

Potrivit site-ului publicaţiei Cyprus Mail, românul Viorel Cosmin M., în vârstă de 28 de ani, a fost găsit vinovat că a încercat să aducă din Sao Paolo (Brazilia), în vara anului 2014, patru kilograme de cocaină.

Românul a fost prins pe 7 august 2014 de agenţii vamali de pe aeroportul din Larnaca, în bagajele sale fiind găsite opt pachete de droguri. Românul a fost condamnat la 13 ani şi jumătate de închisoare de o instanţă din Nicosia.

Ulterior, Ministerul de Externe de la Bucureşti a confirmat, la solicitarea Mediafax, că românul acuzat de trafic de droguri în Cipru a fost condamnat în primă instanţă la 13 ani şi 6 luni de închisoare, adăugând că bărbatul nu a solicitat asistenţă consulară misiunii diplomatice de la Nicosia. Conform legislaţiei cipriote, persoanele cercetate şi trimise în judecată beneficiază de apărător legal şi, în cazul cetăţenilor străini care nu vorbesc limba greacă, li se asigură translator.

Ambasada României la Nicosia continuă monitorizarea cazului, păstrează legătura cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor legale, mai informează Ministerul de Externe.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!