Condamnaţi la închisoare în Austria

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 11 iunie 2016

Trei cetăţeni români, acuzaţi că au transportat ilegal din Ungaria în Austria aproape 500 de imigranţi extracomunitari, au fost condamnaţi la închisoare de justiţia austriacă, informează site-ul publicaţiei Kurier, citat de Mediafax.

Cei trei români au fost judecaţi de o instanţă din oraşul austriac Korneuburg, situat la periferia nordică a Vienei. O româncă în vârstă de 46 de ani şi fratele ei mai tânăr au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare pentru trafic de imigranţi extracomunitari din Ungaria în Austria. Un alt român a fost condamnat la 18 luni de închisoare, pedeapsa fiind mai mică pentru că și-a recunoscut întreaga vină.

Potrivit procurorilor austrieci, cei trei români, în complicitate cu un sirian, au transportat ilegal în Austria, în ultimii doi ani, 491 de imigranţi extracomunitari, încasând în total circa 250.000 de euro. Grupul infracţional primea sume cuprinse între 500 şi 3.000 de euro pentru fiecare imigrant transportat. De asemenea, un cetăţean român care transporta cu un microbuz 17 imigranţi extracomunitari a fost arestat preventiv în Austria, informează site-ul de ştiri BVZ.at.

Microbuzul, înmatriculat în România, a fost oprit la punctul de frontieră austriac Klingenbach, venind din Ungaria.

La bordul vehiculului au fost găsiţi 17 imigranţi irakieni – trei bărbaţi, opt femei şi şase copii – care nu aveau vize de intrare în Uniunea Europeană.

Şoferul român în vârstă de 46 de ani a fost arestat preventiv de autorităţile austriece, fiind acuzat de trafic de persoane şi încurajarea imigraţiei. Imigranţii au fost preluaţi de autorităţile austriece.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!