Condamnaţi pentru că au furat gumă de mestecat

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 25 mai 2015

Doi români au fost condamnaţi la închisoare după ce au furat alimente, băuturi alcoolice şi gumă de mestecat din magazinele ASDA.

Potrivit jurnaliştilor britanici de la Cambridge News, Urmuz George Marian, de 20 de ani, din Dagenham, a furat dintr-un magazin ASDA din Cambridge gumă de mestecat în valoare de 680 de lire sterline.

La două zile după acest furt, Urmuz, împreună cu prietenul său Costel Coclea, de 22 de ani, domiciliat în Brent, au intrat într-un magazin Co-operative din Willingham, Cambridgeshire, de unde au plecat cu patru coşuri de produse, în valoare de aproximativ 1.000 de lire sterline. Problema este că au „uitat” să şi plătească pentru ele. Astfel, au ieşit din magazin cu 15 sticle de şampanie, 13 sticle de whisky, alte nouă sticle de alcool şi mai multă… gumă de mestecat. Cei doi au fost prinşi pe autostrada M11, în localitatea Duxford.

La proces, Urmuz a spus că este în Marea Britanie de doar câteva luni şi a trebuit să fure din cauză că nu a găsit de lucru. El a fost condamnat la 36 de săptămâni de închisoare. Costel Coclea a scăpat mai ieftin, doar pentru că nu avea condamnări anterioare şi pentru că a pledat vinovat. El s-a ales cu 10 săptămâni de închisoare cu suspendare şi 100 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Totodată, Urmuz a fost obligat să restituie guma de mestecat şi să plătească o amendă de 80 de lire sterline. Tot 80 de lire sterline trebuie să plătească şi Coclea, plus 85 de lire sterline cheltuieli de judecată.

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!