Condamnaţi şi deportaţi fiindcă furau de la bătrâni

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 24 septembrie 2014

Doi cetăţeni români au fost condamnaţi în 19 septembrie şi vor fi deportaţi pentru că au jefuit mai multe persoane în vârstă în diverse localităţi din nordul Angliei. Numiţii Petronache Fuliuţă şi Maria Borcoi au acţionat în acest fel la începutul acestui an, după ce s-au stabilit în oraşul Middleborough aflat în comitatul North Yorkshire.

Cei doi români distrăgeau atenţia persoanelor în vârstă care se aflau la cumpărături, derutându-i şi folosind mijloace de intimidare pentru a fura de la acestea portofele, sume de bani şi carduri bancare. Ei au cerut să fie retrimişi în România, după ce au fost prinşi şi judecaţi la tribunalul Teeside Crown Court.

Petronache Fuliuţă, în vârstă de 42 de ani, şi Maria Borcoi (41 ani) obişnuiau să se apropie de persoanele în vârstă în timp ce acestea se aflau la bancomat sau efectuau plata utilizând cardul bancar la cumpărături. Ei observau codul PIN folosit cu aceste ocazii, după care îşi abordau victimele. Românii au furat în acest fel 1.000 de lire sterline de pe cardul bancar sustras de la o femeie de 63 de ani din Sunderland şi portofelul unui bătrân de 90 de ani din Wakefield, West Yorkshire. Ei au mai avut ca victime şi alte persoane în vârstă din localităţile Darlington sau Bishop Auckland din nord-estul Angliei.

Cei doi au fost arestaţi în 26 februarie, în locuinţa lor din Middleborough, informează ziarele locale. Poliţiştii au găsit, cu această ocazie, suma de 2.720 de lire sterline deţinută de Maria Borcoi.

Petronache Fuliuţă a fost condamnat la 23 de luni de închisoare, în timp ce Maria Borcoi va trebui să stea la închisoare pentru 16 luni. Ambii vor fi deportaţi la finalul executării pedepsei, a stabilit judecătorul Peter Armstrong.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!