Consilier municipal din Roma: „Romii să colecteze gunoiul”

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 5 februarie 2015

Francesca Danese, comisarul pentru politici sociale al Primăriei Romei, a propus angajarea romilor în activităţi de colectare diferenţiată a gunoiului, pentru că „sunt foarte buni” la recuperarea deşeurilor, explicând ulterior că era opinia personală, nu o poziţie oficială, potrivit La Repubblica.

„Există o problemă de reconciliere în oraşul Roma. Oamenii îi acuză pe romi că merg la furat. În acest context, trebuie să facem altceva, să reconfigurăm politicile de găzduire în centrele sociale, să vorbim cu oamenii, să vedem care sunt nevoile lor”, a declarat Francesca Danese după o vizită la un centru pentru cazarea romilor, scrie Mediafax.

„Sunt necesare acţiuni compatibile cu activităţile şi competenţele romilor. Ei sunt foare buni la recuperarea gunoiului şi a deşeurilor. (…) Trebuie să li se ofere posibilitatea de a face muncă în folosul comunităţii, a oraşului Roma, adunând gunoiul şi selecţionându-l”, a precizat Danese.

Pe fondul acuzaţiilor de rasism, Francesca Danese a revenit asupra declaraţiilor, explicând că sunt „doar o opinie personală”, nu o poziţie oficială.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!