Consiliul Concurenței, investigație pentru Liga I

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 31 octombrie 2014

556 gino iorgulescuConsiliul Concurenței a demarat în vară o investigație pe tema difuzării televizate a meciurilor din Liga 1 de fotbal, a anunțat Bogdan Chirițoiu, președintele instituției, în cadrul unei conferințe de presă.

“Până în acest an, am avut sub control difuzarea meciurilor de fotbal. Însă Liga a încercat un nou mecanism, pe care încă îl investigăm. Până acum, s-a mers pe o formulă cu mai multe loturi, din care majoritatea au ajuns la un singur operator. Acum Liga a venit cu un alt model, să dăm meciurile către toată lumea, însă unii operatori de cablu le-au achiziționat, alții nu. Impactul e același: doar jumătate din țară are acces la meciuri”, a declarat Chirițoiu.

Reamintim, în luna martie a acestui an Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat semnarea unui parteneriat media pe o perioadă de 5 ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, privind comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I.

În iunie, compania de cablu UPC și Focus Sat, serviciul său de satelit, au încheiat un acord de ditribuire cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru retransmisia posturilor Look TV și Look Plus, care difuzau meciurile de fotbal.

Compania rivală, RCS&RDS, a ales să depună o plângere la Consiliul Concurenței împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, susținând că “vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislației concurenței”.

Lumea fotbalului românesc așteaptă acum o decizie care ar putea schimba multe lucruri, inclusiv la nivelul conducerii ligii.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!